Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 obserwuję cichaczem chusteczkę. upada wprost pod autobus, który wyłonił się z brejowatego łona tegorocznej zimy. taka była czyściutka, poskładana. umowa między nami napinała się jak łuk brwiowy napaleńca za kierownicą. miał oczy utkwione gdzieś w cel, pal, ognia. taka była śnieżna, naprężona między moimi palcami. później wykiełkowała niewymownie cicho, ale jakże cudownie. ten bałwan kierowca, nie musiał sikać na stojąco i śnieg, żeby zobaczyć, jakie z niego ziółka. chusteczka pobyła jeszcze chwilę, zanim zbratała się z krajobrazem.
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 jak się bawić, to bawić ;] pozdrawiam ps. również ciekawam opinii
jacek_sojan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 a co tu zabawnego? kroił się zwiewny klarowny i niezwykły wiersz o chusteczce a ostatnia strofa brutalnie go oszczała no to w co się bawić - w przesikiwanie racji kto dalej? czytelnik łka pozdrawiam pozbawiony chusteczki, J.S.
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 hmm, gdyby to było o chusteczce to być może nie byłoby sikania :) tylko smarkanie, ale nie wiem, co jest mniej "apetyczne" hihihi - to takie próbki słowne, na razie, żeby nie wypaść z "formy" ech, sama nie wiem, czy to się nadaje do czegokolwiek :) pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jezu mieszkający w każdym słowie - słyszysz co miauczy Kocica, ta Ona - chyba pomylona bo powątpiewa drapnij ją w rozum Amen
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 hehehe ;) do rzeczy człowiecze Pan mnie nie ocali od grafomańskich wybryków :D pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 i jeszcze to - może to kwestia innego pokolenia dziś poetce! kojarzy się ze smarkami /!!! a nam - nie księżycowym przecie z haftem /z osobistymi inicjałami dla.../ haft - nie przenośnie bynajmniej a jak najbardziej - dosłownie a może tak przeskoczyć siebie? bo sztuka do tego zobowiązuje i napisać - bo początek był znakomity - liryk o chusteczce tak współcześnie - łamiąc, jeśli już to konieczne, schematy? pozdrawiam strosząc wąsy: J.S.
Tali Maciej Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 jacek ma rację że wiersz się zapowiada, a na koniec rozczarowanie dla czytelnika, ale pomysł dobry tylko troszku to pozmieniać "niewymownie cicho, ale jakże cudownie" no i takie wewnętrzne rymy w białym wierszu przeszkadzają. nisko się kłaniam i pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 szykują się tu dwa koty na jedną Kocicę oną - ucieknie? kto? to waleczne stwory, wszystkie, bez względu na płeć, dlatego - bez względu na płeć - wszystkie noszą wąsy jako dowód przynależności do plemienia urodzonych wojaków
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ja tu (na razie) nie widzę możliwości poprawy tego tekstu niemniej jednak bardzo panom dziękuję poprawiając wąsa, co mnie do walecznych wpisuje :) pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ubieram zbroję o - nie! pani Kot - pani się tu nie wpisuje, pani się wypisuje! ale do rzeczy pozbyłbym się "tego bałwana/nomen-omen/ kierowcę/ i wraz ziółkami - gumeczka i albo tak zostawić albo w wyrzucone w śnieg /ten zasikany/ słowa wpisać / co? coś zatem do roboty a nie wylegiwać się zgodnie z naturą /moja Matylda zrosła się tak z lodówką, że w sklepie z AGD pytam oglądając towar - a gdzie kot /? teraz już wiem - mruczy wiersze/wierszem pozdrawiam serdecznie ! J.S
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 nie chcę wywalać bałwana - bo od tego jest zima wprowadzona, żeby kierowca został bałwanem nie jakimś tam zwykłym idiotą :) było z niego ziółko - więc po czym poznać, że pił? hehe po oddechu? ale wtedy nie byłoby na śnieg i stojąco - więc tu się wszytsko trzyma brzydkiego wyrazu - dlatego tak ciężko ruszyć nawet jedno słowo, żeby domino nie zaczęło się przerwcać :) poza tym - nie lubię "tkliwych" tekścików, wolę czasami czymś przywalić chętnie podyskutuję dalej :) może w końcu dam się przekonać pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 parafrazując "Wy jesteście kuratorzy, a ja - trudna młodzież" :D
jacek_sojan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 O Kot! - ależ jesteś jednostronna i zatrzaśnięta a i pazurek drasnął - "kurator" /! no to w obraźliwych zwrotach też jesteś twórcza dobre sobie! - by sobie powetować idę otworzyć butelkę merlota co jest - jak tak dużo wiesz o kuratorach - bardzo wychowawcze na tym stanowisku powiem Kocicy - marnuje energię na drapanie a wiersz czeka i sikanie /w niego - na nas/ też daremne no to Twoje - Miau zdrowie!
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ojtam, ojtam :) od razu odreagowywać kocie żarty Twoje zdrowie (a ja lubię być przekonywana, hehe) pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 właśnie - ja - kurator - prosto od butelki marzy mi się Twój wiersz jak to wino chilijskie /gęste, essencjonalne, i mocne! - tęgie a tu cóż - "kuratora" witają ale z czym /? nie ma jeszcze poprawionego wiersza? wiersz musi ocaleć choćby autora w worku utopić Kocico - ratuj się! J.S. - A może, jak Ona pozwoli, będę się podpisywał od teraz/ale tylko dla Onej - "kurator" ? -----------ale jak tu walczyć z zamkniętą przyłbicą, mnie to obce
Ona_Kot Opublikowano 5 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 prędzej kotu marzy się bycie "młodzieżą" ;] nawet trudną dobrze, spróbuję naprawić - tylko nie wiem, gdzie esencję dostać pozdrawiam nocą
jacek_sojan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Kot - zwierzę magiczne, zaczarowane essencje jego to jego magia i poetyckie czary-mary czy mam głaskać pod włos? tak żeby iskry? - J.S.
Ona_Kot Opublikowano 5 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 oj, zaraz polecą :> pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 czy to poprawiony tekst - toto na górze? /!!!
Rekomendowane odpowiedzi