ewan_mcteagle Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Stoję na deszczu i czekam na ojca by znów zagrał Dylana. Basowym głosem trafiającym jedynie ciszę. W moich myślach napisałby chociaż kilka słów. Wiatr porwał listonosza a ten zjadł jego list ponieważ jest zapewne równie nikczemny jak szelest między uszami. Jestem tym co postradały zmysły z tabliczką „wstęp wzbroniony” na szyi. Głowa rozpalona myśli i słowa występne. Proszę jedynie o kilka marzeń przecież znam je tak dobrze. Wiedz że nigdy nie bywam gdzie trzeba być w danej chwili lecz zawsze spłacam długi przed końcem miesiąca niczym dzień pytam gwiazd czym grawituje ziemia? Czym się spala materia? Gdzie znika papieros trzymany w ustach? Na deszczu mokną słowa na końcu języka. Ganię siebie za te myśli choć wiem że listonosz zatrzymuje co piękniejsze listy dla siebie.
M._Krzywak Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Mimo pewnych zastrzeżeń wiersz wpasował się jakoś. Panuje lekki chaos wersyfikacyjny i czytanie staje się (same w sobie) męczące. Takie wylewanie zdań bez ekspresji. Aczkolwiek treśc już wyrasta ponad przeciętnośc - wychwyciłem kilka świetnych zdań,a szczególnie przypadła mi do gustu puenta. Przedłoże treśc nad formę bo warto. Pozdrawiam.
Faust Fryc Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ja mogę jedynie zgodzić się z panem Michałem..... troche męcząco.. chociaż rzeczywiście treść .... yhh.. :] plus :] peace !
Sceptic Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A ja jestem na nie... chociaż nie jest to wiersz beznadziejny, ale ja jakoś generalnie nie lubię wierszy tego typu. Ktoś może zapytać: co z tego, że nie lubię? A ja z kolei mogę takiego kogoś zapytać: to, że możesz nie czytać moich komentarzy. Ode mnie prywatnie - minus.
Jacek Mucha Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jako zapalony gitarzysta nie mogłem nie skomentować :) Zgadzam się w zupełności z Michałem Krzywakiem. Pozdrawiam. JaM.
anna iska Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 do mnie przemówił ten listonosz teraz wiem gdzie się podziały moje listy ale faktycznie ciężko się czyta ogólnie na plus jak dla mnie
ewan_mcteagle Opublikowano 5 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Dziękuję wszystkim za komentarze. Zmieniłem troche mam nadzieję, że na lepsze. Proszę o dalsze uwagi dziekując z góry. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi