Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja Tobie zaufałem
Chiałem Cię wielbić
Lecz Ty mnie oszukałeś
Kazałeś mi cierpieć
To był ból okropny
Przeszywał mnie cały
Jestem już nieufny
Bliski śmierci omdlały

Leżę całkiem pozwijany
Jak martwy wąż
Ty odebrałeś mi kończyny
By mi przydeptał głowę ktoś
Ja nie jestem winny
Ty obwiniasz o coś mnie
Jestem teraz skłonny
Powiedzieć zostaw mnie

Już odebrałeś mi rodzinę
Przyjaciół przywłaszczyłeś znów
Na mój umysł dałeś bliznę
Pozbawiłeś pięknych snów
Ja tak ciebie nienawidzę
Wspólnego już nie mamy nic
Ja wyszedłem na dzwonnicę
I przerwałem życia nić

Opublikowano

pomysł całkiem dobry choć nie nowy...
ale rymów stanowczo zbyt wiele i są zbyt proste jak na monolog skierowany ku Najwyższemu...::):):):)

mam nadzieję, że utwór nie powstał na podstawie doświadczeń własnych...i nie mówię tu o dzwonnicy

pozdrawiam
Piotr Mogri

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Lubię wiersze, gdzie pod lir wchodzi w głąb samego siebie - doświadcza, odkrywa, eksperymentuje, a wszystko po to, by odnaleźć siebie.  To budzi respekt, ale i szacunek. Dobry, mocny tekst. 
    • To co w tym wierszu między falami najbardziej wybrzmiewa. Ta przystań, że tak to nazwę, to nie tylko poczucie bezpieczeństwa, spokój, wspólna droga, ale też siła uczucia, na której tyle zbudowano.  Podoba mi się takie ujęcie tematu. Bardzo zdyscyplinowana forma, bez zbędnego gadulstwa.  Jedna sugestia Marku, w czwartym wersie zmieniłabym szyk: może sny są płytkie a przedostatni wers jak dla mnie bez zaimka zwrotnego. Poza tym bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.   Ps Na swój użytek czytam też bez morza na końcu pierwszego wersu. Wydaje mi się, że wiersz zyskuje. Jeszcze raz serdeczności.     
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Annna2 :) Dziękuję        @wierszyki ... Niesamowite, pojęcia nie miałam, że to tak zaawansowane... Niedługo nawet żyć nie będziemy musieli, bo nas zastąpią we wszystkim :);) Dzięki        @Leszczym :)    
    • Skala wyborczych błędów nie odbiega od tych z poprzednich kampanii i to nie pierwszy raz, gdy jest budowany mit o wielkich nieprawidłowościach, mówię o tym z wielkim niesmakiem, bo to wystawia bardzo niską ocenę polskiej klasie politycznej.   Wiesław Kozielewicz (były sędzia Sądu Najwyższego, prezes Izby Odpowiedzialności Zawodowej i przewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej)
    • Ta chwila trwa, muzyka w uszach brzmi  Tylko Ty i ja, W koło cisza, nie ma nikogo Tylko Ty i ja, Grasz, a w tle rytm mego serca przyspiesza  Tylko Ty i ja, Co to za cud, spotkanie dwóch pokrewnych dusz Tylko Ty i ja, Ten dźwięk spokojny, rytmiczny, coraz szybszy Tylko Ty i ja, Dotyk tak gorący a mi przyspiesza puls Tylko Ty i ja  Kochany graj, tak jak kochasz też na mnie Tylko Ty i ja, Widzę Cię bo Ty całym mym światem, Zawsze tylko Ty i ja, I nagle ten chłód, zimna szyba, nasze dłonie  Pożegnanie  Już tylko Ty i już tylko ja
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...