Ona_Kot Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Kiciakiller spokojniej łap ten drobiazg oddechów, gnij się wdzięcznie a czynnie, po wódeczce najpewniej kiedy wizje rozmyte z tuszem dotrzymują kroku już tylko sobie, jak nigdy więcej Kicia, nigdy więcej tej kociej muzyki, marszruty wytyczanej czkawkami, co i raz i dwa a na trzy kurczy się przepona, trzymaj pion, Kicia, mówię, baczność i przed siebie, chamami nie zwracaj po chodnikach, może są latające. Pukaj a będzie otwarte, szukaj kluczy, Kicia, w torebce, kieszenie zostały w innym ubraniu. Teraz tylko cisza może nam, Kicia, ocalić skórę. W tej twojej czkawce nie ma za grosz fachowości, czkasz jak byle mysza - nie kot. Uwalniaj te lewe ręce i nogi lewe, prędzej, rusz się już puszczają lody. Nie zegniesz się dziś do butów, Kicia, przegrałaś ostatnie zawody, o medalik z drutu.
Jacek Mucha Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Subiektywnie bardzo dobre. Dobrze się czyta i wogóle. Bardzo fajne pomysły. Ostatni wers taki jaki być powinien - mocny. Gratuluję. Pozdrawiam. JM.
Yasioo Zimiński Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 widoszny świetny warsztat, tylko pozazdrościć pomysłu na wiersz i wykonania. pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 A ja go sobie przywłaszcze dla siebie... świetny. nie mam nic więcej do dodania. Pozdrawiam.
Letnia sukienka Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 mnie koty nie lubią a ja ich ale wiersz dosyć dobry :) warto go dopracować pozdrawiam lucy
Taki jeden Sweet Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 według mnie są jakieś braki tu i ówdzie coś skrzypi nie w tym rytmie jednak całość b.dobra
Witold Marek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Dzisiaj chyba tacy Sex Pistols i Blondie przygrywają owemu forum - taki smak, posmak przebija mi przez co ciekawsze teksty. Pani Kot, ta rozchybotana zabawa dystansem-dysonansem do siebie szumiącej jak fale średnie niebezpieczna na lodzie, ale - klient zadowolony jakoś, biorę aż po medalik i pozdrawiam :))
Mari Paz Jimenez Luque Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Takie wymowne. Zdrobniale wers za wersem, jednak nie rozdrabniając się. Koniec wieńczy. Supera.
Tali Maciej Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 dobre!!! ubawiłem się czytając
Ona_Kot Opublikowano 20 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że ostatni wers mocny - trochę się obawiałam tego (drugiego) widocznego rymu, ale chyba niepotrzebnie. pozdrawiam a tutaj to się zarumienił kot normalnie ;] pozdrawiam proszę się nie krępować, autorce miło, gdy ktoś czyta jak siebie ;] pozdrawiam z tym lubieniem i nie - to wielka strata, po obu stronach ;] dopracować? chciałabym poznać konkretniejsze zarzuty - łatwiej wtedy zdobyć się na ewentualne poprawki (chociaż nie widzę tutaj niedociągnięć ;] ) pozdrawiam skrzypi nie w tym rytmie? hmmm nie wiem, w którym "tym" ;] pozdrawiam Panie W.M. fajny komentarz, chociaż wspólnego z Sex Pistols i Blondie - nie mam nic. nic dodać nic ująć ;] biorę aż po pozdrawiam i pozdrawiam. Ha! wiedziałam, że znajdzie się kobieta, która zrozumie w całości :) pozdrawiam ubawiłam się pisząc :) pozdrawiam szkoda, że zabrakło siły, ale rozumiem, że akcja "Leon Zawodowiec" w toku - sama chcę się w nią włączyć...a kieszenie to ja mam w innym ubraniu ;] pozdrawiam *** Wszystkim komentującym wielkie dzięki :) i przedświąteczne kocie pozdrowienia!
Regina Misztela Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 bardzo na tak, ale na początku te oddechy i kicia mnie zraziły, ale ładnie trzymać napięcie, powolutku zaczynam się uśmiechać sama do siebei, później tobie mrugam;) - jest dobrze. jeśli chodzi o jakieś bardziej subiektywne wrażenie i szczegóły to Pukaj a będzie otwarte, szukaj kluczy, Kicia, w torebce, kieszenie zostały w innym ubraniu. Teraz tylko cisza może nam, Kicia, ocalić skórę. W tej twojej czkawce nie ma za grosz fachowości, czkasz jak byle mysza - nie kot. ten fragment mógłby być dla mnie całością bez tych chamów i paru innych zwrotów;) pozdrawiam serdecznie plusowo. a jak.
Eugen De Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Jakoś nie dostrzegłem wcześniej tej "pijackiej perełki". Nawet pawie fruwające zamienione na "chamy( nieloty) zwracane po chodnikach" są tutaj na miejscu. Dziękuję. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi