Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uzbrojona po zęby w cierpliwość
Cofam się do przodu
Spadam w górę
Rozpad – synteza – rozpad
Atomy niepewności rozsadzają galaktykę
Na horyzoncie
Anioły strachu

Opublikowano

Tak więc dobrze. Pobawię się aniołami. Przerwa świąteczna, więc troche więcej czasu będzie. I być może podzielę się potem z wami efektem zabaw ;>

Opublikowano

"Cofam się do przodu"- czy to rzeczywiście pleonazm jak napisał Krzywak. Cofanie się do tyłu byłoby pleonazmem, ale tutaj, w wersji autora wiersza, chyba nie zachodzi taka przypadłość?! Tak mi się wydaje. Nie mam stosunku do wiersz, jest obojętny i za krótki.

Opublikowano

Co do tych pleonazmów. Pleonazmami faktycznie wg mnie nie są, bo pleonazmem byłoby cofanie się do tyłu i spadanie w dół. Zastosowałam jednak 'cofanie się do przodu', by pokazać pewną absurdalność, miotanie się i szamotanie. Pozdrawiam

Opublikowano

Z całym szacunkiem do najczęściej udanych i głębokich interpretacji M.Krzywaka, tu się pomylił. To nie "pleonazm". A najgorsze, że nie "typowy". Rozumiem, poniosło, jak każdego komentatora. Ale dzięki mu składam za wrażliwość. Wiersz jest pobieżny, jak muśnięcie szablą. Jak wiadomo, to tylko rana powierzchowna. Od takich czytelnik nie umiera. A temat aniołów tego wymaga. Tak przynajmniej mi się wydaje.