seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pragnę ciebie na wyłączność tylko w moje zatracenia nie pozwolę gdzieś tam pomknąć pozwól spełnić twe marzenia mój być musisz w noc bezsenną tylko mój w promieniach słońca patrz jak usta moje biegną jak cię pragną wciąż, bez końca cały świat sobą zasłonię pozamykam okiennice póki moje kruche dłonie chwil ulotnych nie pochwycą opleceni serca drgnieniem w zmysłach swych zawirowani przeżyjemy oddalenie nie staniemy się - nieznani
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Rytmika i regularność aż zaparła mi dech......ale! treść mocno naiwna...tak bym to nazwała. Czy w zamiarze miał to być poważny wiersz? Pozdrawiam pięknie, Irena.
Sebastian_Pietrzak Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zgadzam się, jest troszkę naiwny... ale jakbym usłyszał takie słowa od dziewczyny na żywo, chyba bym z radości zemdlał:) Podoba mi się Pozdrawiam
e-m-e-m Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 do tej rytmiki trzeba się jednak przyczepić; chodzi mi o wers 9, w którym zmieniłbym kolejność słów " sobą zasłonię "; wydaje mi się, że przez taki zabieg p.l. wzmacnia melodyjność wiersza; tak czy owak wierszyk zabieram do ulubionych ! Serdecznie Pozdrawiam [sub]Tekst był edytowany przez e-m-e-m dnia 13-11-2003 23:35.[/sub]
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pioekny wierszyk.Rymy sa, puenta jest i rytm..I ladna forma...Bardzo mi sie podoba:)
Rekomendowane odpowiedzi