Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obojętność
przypełzła
zatrzymała się w cieniu
przymkniętych powiek.
Nie patrzymy już na siebie
troskliwym wzrokiem...

Chłód
wślizgnęła się nocą
i swoim dotykiem
nasze ramiona zamienia w bieguny polarne.

Czasem
dłonie mamy gorące od niecierpliwej gestykulacji
oczy płoną od wybuchów emocji.

Opublikowano

Jay podaj mi propozycje innej weryfikacji patrze i patrzę i niec nie widzę / uparta!/
Stanisława! potrafisz wyczarowac ciepło słowem :)
pozdrawiam deszczowo :)

Opublikowano

no dobra to mój typ:

Obojętność przypełzła, zatrzymała się
w cieniu przymkniętych powiek. Nie patrzymy
już na siebie troskliwym wzrokiem.

Chłód wślizga się nocą i swoim dotykiem
nasze ramiona zamienia w bieguny polarne.

Czasem mamy gorące dłonie od niecierpliwej
gestykulacji; oczy płoną od wybuchów
emocji.

- [u]dla mnie[/u] to forma przystępniejsza. Nie oczekuję, że zmienisz wiersz jak ja proponuję, bo chciałbym żeby było po twojemu a nie mojemu.

*namieszałaś w drugiej strofie. czasy się nie zgadzają i jak może być chłód wślizgnęła się?? ;)))

pozdr.

Opublikowano

ja nie mogę być obojętna na coś, co przypełza - dlatego to połączenie słów mi nie pasi,
i jeszcze "wślizgnęła" - potworek fonetyczny
w wersji JJK wiersz czyta się lepiej
na forum oduczono mnie stosowania wielokropków, bo niiby co mają wyrażać - liryczną zadumę? tak i ja doradzam pożegnać się z nim

powodzenia
pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @wiedźma  groteska i horror ;)) w jednym wydaniu .. bardzo.. bardzo . Można by odczytać oczywiście dosłownie:) Wtedy  byłoby o tym, że pl gryzie  się kawałek po kawału, obiektyw patrzy wszystko wkurza i hasło " uśmiechnij się " rozwala.   Mogłyby być o społeczeństwie;) wtedy odczytać trzeba, że wygryzają nas kawałek po kawałku i rzucają hasło " uśmiechnij się ".Media kłamia , a samo odliczenie jest do protestu , tak mi się to widzi.   Odczytuję to też o samym pisaniu. Tu wygryzamy  się kawałek po kawałku, do mięsa ...żeby napisać wiersz. Odwrócone radio = poezja nie jest logiczna .      Taki trochę na spontanie odczyt;))  Podoba mi się to wygryzanie, bo jest w tym racja ;)     

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję Siostro  , cmok ;) haha fajnie, że jesteś  @Mel666 przyszedł mi takze do glowy inny bardzo prosty odczyt .... powiem tak ... byle do urlopu ...
    • @.KOBIETA. Nie można piękniej, prawdziwiej i winniej-niewinniej

ślicznie piszecie.
    • @.KOBIETA. Będę czekał... z niecierpliwością, nie lubię cierpieć już od dzieciństwa. Dałaś mi do myślenia z tymi schodami

, chyba już je wylali... Ale od czego młoty PNEUMATYCZNE @.KOBIETA. Ale, ale... Siostra nie jest tak całkiem kobietą Zawsze możesz zmienić status Ja się kobietą nie stanę na pewno. @violetta Mam piwniczkę wchodzącą w ziemię - taki teren ekstremalny, więc nie ma sprawy... pół świniaka się zmieści na haku lub półce.
    • @LessLove teraz to spiżarnie się robi:)
    • @wiedźma tak, wróciłam !!!!.  Siema! Wszystkim znajomym i nieznajomym. Dla Ciebie...? Specjalne przywitanie

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...