Gekon Opublikowano 3 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Długo nie wraca tam sznury kołyszą się w takt przepastnych oczu sprowadza je spływają wzdłuż mego błonowatego kształtu zarysowują ostatecznie głowę mieszają się z krwią by było niemożliwe spoiwo aktów przykazań kiedy ziemia wystarczająco odciśnie na mnie plugawe zapadłości cień będzie przypominać brzemię pułapki dziedzictwa
Jacek Mucha Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ten wiersz interpretuję jako 'opis' samobójstwa. Trafiłem w zamiar autora?. Spodobał się mi, bo ma klimat. Też ostatnio umieściłem tu wiersz o samobójstwie, ale jakoś nikt w komentarzach nie wypunktował tego,więc chyba nie zrozumiał. Wolałbym ujęcie bardziej psychologiczne, ale ... może być. Klaniam się.
stanislawa zak Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 zrobiło misie brrr, plugawe zpadłosci i dlatego peela myśli na szurach? myslę ze chodzi o dziewczynę która gdzieś poszła i nie wraca i nasz bohater mysli ma samozaglady.
Gekon Opublikowano 3 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 wiersz mimo wszystko nie jest o samobójstwie choc blisko może się o niego ocierać zależy jak kto sobie juz to wytłumaczy stanisławo i Jacku dziekuje za odwiedziny i za refleksje chodziło mi raczej o predestynacji zależności nienarodzonego jeszcze dziecka od stanów emocjonalnych matki pozdrawiam serdecznie
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 dobrze, że dodałaś ten koment wyjaśniający, było mi o wiele łatwiej; czytając w dzień, postanowiłem odłożyć tekst na potem. cieszę się, że jednak czasami wracasz na Forum. Oby jak najczęsciej. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi