Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesteśmy niczym deszcz...
Jesteśmy jak ten pierwszy śnieg...
Ledwie się pojawimy,
Już nas nie ma...

Mamy tylko minutę na całe życie,
Mamy jeden sen do podziału,
Jedną miłość do spełnienia,
Reszta może nie mieć już znaczenia.

Jesteśmy niczym łza,
Pod koniec dnia,
Jutro wyschniemy,
A po nas przyjdą kolejni.

Już późno,
Chodźmy do domu,
Pobądźmy trochę razem,
Kto wie czy jutro spotkamy się znowu.

Opublikowano

Poprawiłabym pierwszą zwrotkę...ale nie sugeruję

Zaobserwowałam głęboką treść, trafnie dobrane słowa i piękne metafory!
To już jest poezja!

Dzięki piękne,
dodaję do ulubionych.

I.

Opublikowano

Pierwsza zwrotka do poprawy..., dla mnie ten wiersz nie jest arcydziełem, ale też nie jest brzydki ;). Próbowałeś poprowadzić puentę i utworzyć głębię tematu - moim zdaniem tylko po części udało Ci się to osiągnąć... . Trzecia zwrotka także do poprawy... ! :)

Pozdrawiam serdecznie

PS. Nie używaj "niczym" to słowo to przeżytek i źle brzmi po słowie "jesteśmy" :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @wiedźma Maska, czyli Persona - konieczna do istnienia w świecie. Pytanie czy "czysta Jazń" ma szansę objawić się w oczach Innego... I czy w ogóle sami jesteśmy na to gotowi.
    • @andrew   jesteśmy tacy jacy jesteśmy wciąż dorastając do pewnych rzeczy z wiekiem nie patrzeć mamy oczami ale już widzieć - Al niepotrzebny :))  
    • @Robert Witold Gorzkowski   Wiersz robi coś bardzo potrzebnego - nie pozwala, żeby ten dworek zniknął w ciszy. Rychter-Janowska malowała, żeby przekazać tradycję. Czuję, że  piszesz z tego samego powodu. I piszesz bardzo plastycznie i pięknie. Czytając, widziałam piękny dworek. Po Twoim słowie widzę ruinę. I to jest właśnie siła tego tekstu - że jedno i drugie jest w nim jednocześnie. Przeszłość i to, co z niej zostało.   To już nie jest tylko wiersz - to dokument o niszczeniu polskiego dziedzictwa.  Pozdrawiam.     
    • @Jacek_Suchowicz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

teraz już wszystko się zgadza wszystkiemu winna niestałość bo nawet w Gdyni stwierdzono okrutnie dni kilka wiało   a teraz siedzi nieborak zapewne za karę w ciupie bo myślał na jednym ogniu jak kilka pieczeni upiec    :)   @Radosław  Taki to życia porządek już od początku świata za autobusem i wiatrem kobieta raczej nie lata   Dzięki Radosławie :)    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak. Nie ma łatwych odpowiedzi, są tylko prawdziwe. Zaglądanie w głąb siebie boli. Sprawdzałam . Dziękuję za komentarz,  pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...