jacek_sojan Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Czerwienieją liście gruszy, czerwienieje owoc róż; boćki małe odchowały i nad sadem krążą już. Maślak w occie śpi, i kania z parasolką chodzi w trawie; z kim Boguśka chodzi w pole tylko ona wie, i ja wiem. Wśród gałązek mucha brzęczy, trzyma ją pajęcza nić; i ja trzymam swej Boguśki całkiem, całkiem niezłą kibić. Ma Boguśka śliczne piegi, co dzień liczę je od nowa; ma je tu, i tam, i gdziesik... Chyba zliczyć ich nie zdołam. Mają piegi muchomory, kto je gryźnie - horror ma; mej Boguśki piegów cudnych tylko ja potęgę znam! Coś mnie ssie i ssie od spodu, i za porząd coś się chce... Zna Boguśka, zna metody jak wyleczyć z tego mię. Tak chorować by się zdało cały roczek, albo dwa; tylko...coś jej rośnie brzuszek, czemu rośnie - któż by zgadł? ............. Czerwienieją liście gruszy...
czarna Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 raz się skusisz na maślaka w occie i...buch przez dziewięć miesięcy nosisz duuuzy brzuch swoją drogą ślicznie piszesz jak Boguśce piegi liczysz
jacek_sojan Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Jeśli "czarna" tak czyta, to już nie jest czarna. Jak się bawić to się bawić! Pozdrawiam. J.S.
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 dobre piegi na przedbiegi
jacek_sojan Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Mój własny komentarz jest zgodny z księgą Stworzenia: na początku były piegi. Czy było kiedykolwiek inaczej? J.S.
le_mal Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Bogusia z miłym chyba się rozstanie bo Jacek jej zrobił muchomorów na śniadanie.
jacek_sojan Opublikowano 1 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 muchomor czerwonawy w całości jadalny zajrzyj do atlasu jeśliś tak łaskawy jadła żona córka z apetytem wilczym one teraz w chórkach - nie mam szans więc milczę
jacek_sojan Opublikowano 1 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 le mal.; lepiej będzie brzmiało: "z muchomorów śniadanie". I zjadły takowe i mają się dobrze; osobiście zbierałem, są lepsze niż rydze! Słowacy uważają je za rarytas, a u nas chłopi je depczą, no bo ...muchomory! Ponadto wszystkim dziękuję za komentarze, jestem cały w piegach z radości!
le_mal Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Jacku co do''z'' masz rację,a co do muchomorów,to wolę rydze. pozdrawiam cieplutko.
jacek_sojan Opublikowano 1 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Dzie wuszka.; Julii mama to Ewa, ta prawdziwa - z Raju. Do wiersza wolę brać Boguśkę lub jakąkolwiek inną dzie wuszkę. Dlatego tam ją zostawiam, abym mógł do Raju wrócić!
Rekomendowane odpowiedzi