Marek Hipnotyzer Opublikowano 1 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 - w zamian za wszystkie moje mementa Być może poeta ( w rozumieniu nie-ja * ) to ktoś kto samobójstwa nie popełnił tylko ze strachu ( nie przed śmiercią, o nie ) przed brakiem oryginalności ale śmierć za nim chodzi krok w krok jak cień i dobrze wie ( poeta ) że nie jest ona tak do końca głupim ( nieracjonalnym ) rozwiązaniem dlatego myśli o niej gdy pisze wiersz gdy się kocha gdy jest zakochany w końcu gdy umiera i patrzy jej w oczy nie widzi trupiej czaszki o pustych oczodołach ale miłość obietnicę wybór swojego życia * utożsamianie mnie z peelem, wskazane
Aleksander_Szumanski Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Przekaz poetycki memento mori nie jest w naszej literaturze czymś wyjątkowym, w tym widzeniu jest oczywiscie filozofia własna autora,a to zaciekawia.Wprawdzie samo pojęcie śmierci fizycznej jest jednowymiarowe,ale rozważania autora moim zdaniem sprowadzają się do wielu płaszczyzn być może osobistych,a przeto i oryginalnych.Pozdrowienia A.S.
Gość Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 * utożsamianie mnie z peelem, wskazane - no to fajnie wiedziec nie ma co . temat na tak, wykonalnosc nie podeszla czyli na nie . pozdrawiam -K.K.
kalina kowalska Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 a mnie się właśnie wykonalność też podoba pozdrawiam
Marek Hipnotyzer Opublikowano 4 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 no mnie też. zdecydowanie :)
Rekomendowane odpowiedzi