Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kubizm.

wyjęta spod ręki Picassa

seksualny
kubizm

zwiewne fatałaszki
spojrzenie
filuterne
w głosie
fantastyka z kości słoniowej

cyklopie
oko

okala
falbana rzęs

surrealistyczna
matka

wsunięta w krzywy obcas
w objęciu manipulacji
ponętna mastektomia
wśród pajęczych talizmanów

futuryzm użytkowy

mandarynka bez kości
dzieci bez witaminy Q
patrz przez puste ściany fikcji
bezużyteczny kawałek tapety

wyjęty spod ręki Picassa

kubizm natchniony

czarna_Owca

PS:dzięki za przeczytanie.

Opublikowano

dziękuję Panu, Panie Pelman smile.gif Bardzo cenie to wszystko, co Pańskie i każda uwaga jest jak promyk słoneczka smile.gif Tylko nie rozumie, czemu nie moje sa te fantazje?? Hyhm.... czyzbym działała w dwoch niezaleznych rzeczywistościach?? Bardzo serdeczie pozdrawiam
czarna_Owca

Opublikowano

Napisałam Panie Pelmanie z ogromnego szacunku, ktorym pada darze smile.gif I jesli To nie przeszkadza, to wolałabym pozostać zwyczajną Magdą smile.gif bez pani...eh... i sredecznie dziękuję za parę słów na temat mojego smiesznego fierszyka smile.gif pozdrawiam serdecznie Panią Agnieszkę i Pana...Panie Pelmanie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym dzięki
    • @Laura Alszer rozpad wewnętrzny i wewnętrzny, upadek ciekawy opis nałogu
    • @Leszczym   z humorem tutaj połączono te reperkusje i perkusję pierwsze to następstwa ponoć druga rytm tłucze pośród luster :)))
    • @Migrena  nie wiem ile można byłoby,  ale ta metafora cięższa od wszystkich podróży- podoba mi się- łał!  A Mierosławski patosem- staram się unikać. Ale w swoich błyskotliwych oratoriach używał patosu- tak i na pięknych przemówieniach- bach i nic z tego tak się kończyło. Psuj?   @Łukasz Wiesław Jasiński dziękuję
    • W Teatrze elokwentnym, Balkonem zwisa – Na wpół-krok parapet.   Na balkonie tak przestronnym Sławą się niechwała wzbija; Słychać Spektakl obustronnie – Tylko krzak go przed ryjcem zakrywa!   Na moim balkonie -     głuche wiatry lecą w obieg, Bo filary je zgłuszają.   Pada deszczyk,     Owszem, pada – Zatem można sobie lujnąć w nocy; Przecie oczu Ich gromada – Tutaj spojrzeć nie ma mocy.   Na balkonie jak w Jaskini - Kapać będą lekkie krople My ze wszystkich wnet zakpimy, Żadna kropla nas nie cmoknie GDY KRZAK WIELKI OBSZCZAMY!   Jakże smutno w góre patrzy Widząc szczyty tych pionierów; Na najwyższym balkonie zasiadłszy.   Wszędzie widać, ze stron wielu -     obraz nędzny i niemrawy; Wszyscy wzajem -     wnet pytamy:   Jak smutny musi     być balkon znad sławy…? @Kuba Maryszczak Słowa wstępu   Niech ten wiersz was nie zmyli - tak, jest o sikaniu z balkonu; lecz nie to jest przesłaniem tej wręcz chuligańskiej metafory. Więc choć wiersz wydawać się może trywialny, bądź nawet potoczny – Dokładnie w tej formie ma być jego przekaz. Każdy z nas bowiem żyje w jakimś przeświadczeniu o wygórowanych standardach społecznych. I o ile noszą w sobie bardzo słuszny cel cywilizacyjny –     Jak często skrywają to, kim na prawdę jesteśmy, by publika widziała tylko to - co chcemy im pokazać?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...