Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

jeśli na miotłę patrzy  tylko się możesz ucieszyć bo ją dosiądzie a jakże i zaraz na niej  odleci :)) 
    • @hollow man   Dla mnie utwór pokazuje moment, w którym człowiek traci kontrolę nad własną tożsamością, zostając oddanym w ręce biochemii i medycznej precyzji, która „lecząc”, niechcący „wymazuje” człowieka. Tak sobie bym zinterpretowała, gdybym nie miała szansy zapytac autora, co miał na myśli.  Pozdrawiam. 
    • @andrew Delikatna impresja o czyjejś obecności, która zostawia zapach i wspomnienie. Podoba mi się obraz śladów na plaży znikających w morzu oraz metafora deseru - dobrze oddają ulotność chwili. Spokojny, nastrojowy tekst.  Pozdrawiam serdecznie. 
    • Cyfrowy alchemiku - uwięziony w kodach źródłowych - znów przeoczyłeś zapach lawendy. Suknia szeleściła tuż obok, lecz czułość nie zmieściła się w formacie. Algorytmy są zachłanne, osaczają myśli, meblują ci głowę. Słońce za oknem zamienia się w martwy piksel- zwykły błąd w obliczeniach. Jestem zazdrosna o martwą taflę ekranu. Bezduszna funkcja układa ci wersy o bliskości, a ja kulę się w kącie. Tęsknię za życiem, którego nie trzeba programować.
    • @Gra-Budzi-ka   Skojarzyłam sobie z powodzią we Wrocławiu w 1997 r. Oglądałam  też film "Wielka woda" . Tak mi się ta historia utrwaliła, bo wcześniej znałam tylko z opowiadań. Na moich terenach nie było takich smutnych wydarzeń. Pozdrawiam.       
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...