Even Porterr Opublikowano 24 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 A ty mój grzeszny Aniele nie zbłądź nigdy z tej drogi krwią zapisaną na ciele prowadź pod Bramy progi..... Czarne skrzydła grzechem okryte słowa blade jak ocean zła rany jeszcze przez czas nie zaszyte i kryształowej barwy łza umykający czas nieprzerwanie Cud niechaj cudem zostanie.
Espena_Sway Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 nie przemawia do mnie zarówno treść jak i forma pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Oscar Dziki Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Łza - zła, to bardzo popularny ostatni rym. mnostwo rzczy calkiem niepotrzebnych np: grzeszny Anioł - co z tego że grzeszny, anioły są grzeszne, to norma (to nie to samo co świeci:)). Na tej zasadzie moglbym kilka [rzykladow jeszcze podac, co sprowadza sie do tego, ze merytoryka kiepska, a forma - chyba autor sam sobie zdaje sprawe, że nieszczególna.
Julia Valentine Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 oj, podpisuję się pod poprzednikami; od siebie tylko dodam, że wielokropek okropny; a wyrażenia, epiety i metafory tak utarte i banalne, że trudno gorzej; rymowanie przypomina częstochowszczyznę - co jest bardzo nieciekawe; ogólnie całość bardzo na nie, jak dla mnie; pozdrawiam serdecznie
jasiu zły Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 A ja jeszcze dorzucę, że strasznie nadęte te sformułowania są np "Czarne skrzydła grzechem okryte" - to straszne ubarwienie, nie czyta się tego jak coś prawdziwego. To po prostu nieprzekonywające.
marri huana Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Skasowałam poprzedni post, bo skoro już sobie wszystko wyjaśniliśmy, to po co zaśmiecać;) Wracając do wiersza - zgadzam się z poprzednikami. pozdr
scannet Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 czytając szacownych ww recenzentów pozwoliłem sobie dopasować utwór do woli ludu a ty mój grzeszny... nie zbłądż nigdy krwią opisany prowadż pod progi pióra od podstaw zbrukane słowa w odcieniach zła rany krwawią i barwna bezbarwna łza czas ucieka... cud jest niepodważalny :-)
marri huana Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niepotrzebnie Pan sobie pozwolił.
scannet Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 marrio huana każdemu ta strona dana
marri huana Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Następnym razem wolałabym odmianę "marri huano". Zgadza się. Mnie również, tak więc mogłam napisać ów komentarz do Pańskiej wypowiedzi. pozdr
Niebieska__Anielica Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Matko kochana wola ludu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dlaczego poprawiacie cos co ma prawo bytu w takiej formie w jakiej zostało przedstawione nie narzucaj marchewkowych pól tylko dlatego ze ogolnie je uprawiacie..jestem przerażona tą wolą ludu....i uogólnianiem formy pisania. Chce mi się plakac nad wami Animus est, qui dívites facit
Piotr Sanocki Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Heh! To w takim razie dlaczego od razu nie wydać tomiku poetyckiego z tymi genialnymi utworami? Gdyby tak było, do szkoły nikt by nie uczęszczał, bo przecież niewiedza i tępota też ma prawo bytu :/ Wszystko ma prawo bytu, ale tutaj ludzie potrafią czegoś kogoś nauczyć, jeśli tylko rzekomy autor/-rka na to pozwoli. Wiersz jest bardzo słaby. Banalny w treści jak i w przekazie. Rymy są częstochowskie: drogi/progi okryte/zaszyte . Zwracają na siebie uwagę. Temat anioła jest oklepany wzdłuż i wszerz. To trudny temat. Żeby go przyzwoicie zaprezentować trzeba się mocniej postarać. Treść jest dosłowna. Przekaz troszkę ratuje pointa, ale nadal to nie wystarcza. W szczególności rarzą rymy. Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi