Nikołaj Siergiej Ilicz Opublikowano 24 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 na bezdechu nikotyny duszę oczyma w głąb przepalonych neuronów wigilijny konar oblepiony niedobitkami dziurawych błyskotek radośnie krztusi się ciężarem własnego kurzu jednopasmówka wspomnień jak można ujrzeć „za” z wybitym luterekiem wstecznym? ocerować pluszaka dzieciństwa z zanikającym guzikodołem maskota oderwana od piersi do której nawykła całym wacianym sercem zapomniała nie znalazłaś jej pod choinką drzewo pożarł strych Ciebie ucałował czas małpiszon o guzikowym oku po prostu zapomniał drogi i wpadł pod samochód dopiero sie napisalo i: - nie wiem czy to ma jakikolwiem sens - samo w sobie - bo szczerze to z duzym trudem przychodzi mi przypomnienie sobie wlasnego imienia nie mowiac juz o pisaniu sensowym etc. - o co do cholery w tym chodzi ? p.s ale nadal uwazam ze pisanie na skraju wyczerpania umyslowego ma najwiecej w sobie z poezji czlowieka :P
stanislawa zak Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 luterekiem to tak specjalnie? wiersz z czasów świąt? czy tak tęsknisz?za dzieciństwem, smakiem świąt,zapachem młodości? / pozdrawiam serd,
Vera_Ikon Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem o co chodzi. Jeszcze nie dotarłam do sensu swojego istnienia :) Ale szukam, szukam i u Ciebie i u siebie. I też jestem za pisaniem na wyczerpaniu. Strumień padającej świadomości :) Fajna ta jednopasmówka. pozdr
Nikołaj Siergiej Ilicz Opublikowano 25 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Panie Stanisławie - tesknic to tesknie za kobieta ;) a pluszak istotnie jest z dziecinstwa, choc tutaj to tylko metaforka jest :) Vera: "Nie wiem o co chodzi. Jeszcze nie dotarłam do sensu swojego istnienia :) Ale szukam, szukam i u Ciebie i u siebie." hehe nie szukaj bo i nie ma czego :) sens istnienia jest w nim samym, ono same jest sesnem dla siebie :) kto szuka wiecej nic nie znajdzie. rownie dobrze mozna szukc stokrotki na lace pelnej tych kwiatow z oczyma otkwionymi gdzies za horyzontem. "I też jestem za pisaniem na wyczerpaniu. Strumień padającej świadomości :)" zaiste :) i nie wiem co ciekawsze sam fakt ze cos sie wowczas tworzy czy stan upojenia jakie daje chwilowe wyniszczenie swiadomosci ;) dzieki za komentarze :)
Vera_Ikon Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 :P A ja lubię szukać stokrotek gapiąc się na horyzont :P Szczególnnie w fazie upojenia padrzeczywistością :) Co za życie, niech trwa! pozdr
Rekomendowane odpowiedzi