Krystyna Nawrocka Opublikowano 14 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 w przestrzeni czarnej zaciskam powieki tak mocno jak zaciska śmierć staje skromnie naga wśród litanii śpiewów psalmów niewiele już słyszę szum słów i gapiów tłum niewiele już pamiętam ktoś mówi bym zapomniała myśli widzę świece tańczące a w nawie chorał gra czemu ręce opuszczasz w rozpaczy
dytko Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 jak dla mnie silnie emocjonalny wiersz, duzo glebi ktora porusza kazdy zmysl, szkoda tylko ze tak smutno. Bardzo mi sie podoba w przestrzeni czarnej zaciskam powieki tak mocno jak zaciska śmierć staje skromnie naga wśrod litani spiewów psalmów nie wiele już słyszę szum słów i gapiów tłum szkoda mi tylko tego smutku. ale wiem ze czlowiek pisze jak czuje, ja tez jestem teraz smutny pozdrawiam cieplo tomek
Gość Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 zgadzam sie w powzysza wypowiedzia ze jest głębia . I to jest dobre bo przykuwa wzrok do tresci . Podoba sie i jestem na tak . pozdrawiam .
Roman Bezet Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Gdyby nie było tylu inwersji (zwłaszcza w końcówce, co niepotrzebnie podbija patos, który się wynaturza), gdyby nie było tylu błędów (łacznie z ortografią oddzielnie pisaną, końcówkową), gdyby nie było przesady epitetowej ("skromnie naga" - czyli jak?) - może byłby to niezły zapis mocnych emocji? Obce mi jest tego typu przeżywanie ("widzę świece tańczące") - dlatego nie odbieram tekstu pozytywnie, co nie zmienia faktu, że błędy są oczywiste. pzdr. b
Ryszard Schreyner Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 ten wiersz podoba mi się, pociąga mnie ukazana w nim nagość wśród psalmów...
Krystyna Nawrocka Opublikowano 19 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Romku chyba mogę tak się zwracać z racji mojego hm wieku, przyznaję rację błędy są oczywiste mam trochę problemów z ortografią i wiem, że, powinnam czasami po pierwsze sprawdzić pisownie przed dodaniem tutaj wiersza, ale ja czasami nie mam czasu. Ale wiedząc że mam tutaj takich komentujących ja Ty będę miała wytknięte błędy i je poprawie [wielkie dzięki]. Odpowiadam na pytania - skromnie naga tzn. skromna przed Bogiem, w życiu nie zawsze staje skromna gdy jestem ….. - świece tańczące, chodziło mi o widzenie obrazu jak ma się oczy przymknięte, możesz sprawdzić, zapal świece w pół mroku i przymknij oczy. Dlatego że Ty nie odbierasz mojego wiersza pozytywnie ja jak najbardziej odbieram Cię pozytywnie,[pisałam ze słownikiem ha] dzięki za odwiedziny i komentarze pozdrowienia słoneczne
Roman Bezet Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...a...a... mój wiek, to co? pies z kulawą?... ;) Błędy sprawdza (prawie sam) Word (autokorekta; choć jest głupi jak - słownik ;) "naga" inaczej ;) czyli obnażona na duszy? sam zwrot mi nie pasuje. Co do świeczek: efekty omamień wizualnych i zmysłowych zdarzyło mi się przerabiać nieraz (w końcu swoje lata mam! ;) - tu chodzi o coś innego. Mniejsza - ważne, że błędy zauważone. pzdr. b (też słonecznie - świeci od tygodnia) PS. Usmeich dla wnuka (-czki???) ;)
Krystyna Nawrocka Opublikowano 22 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Romku wiem że to już 15 miesięcy mineło od naszej rozmowy ale Michalina jest wnuczką pozdrowienia nocne krystyna
Rekomendowane odpowiedzi