Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Miłość

Rekomendowane odpowiedzi

Chwila w miłości piekna, ukrytej.
Czas dla nicości ubitej

kochać z miłości dla nienawiści czasu
po co
nie wiem, wiem, nie, nie wiem
miłości pragnienia w cierpieniu nicości
dla Mnie dla Ciebie

Zobacz ile mnie i jak wiele ciebie w literach
słów sensownym bezsennsie

heh, ale ostro, a to przecież debiut. oki, może wiersz ten nie jest super odkrywczy, temat też jest oklepany, ale po to jest to forum żeby pomgać początkującym .

Pawle czekam na kolejny utworek, rada odemnie - unikaj patosu, tematu miłości i rymów.

P.S. swoją drogą może lepiej byłoby zrobić takie maleńkie forum dla debiutantów i wypisać tam w kilku punktach jakich błędów na przyszłość powinni unikać ? a nie powtarzać się co chwilkę.

pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)

To ja będę konstruktywny. To, że do dupy, to już wiesz :)

Po jaką cholerę ten przecinek w pierwszym wersie? Żadna z zasad interpunkcyjnych tego nie usprawiedliwi. Drugi wers jak dla mnie nie ma żadnego sensu, pewnie miał tylko brzmieć cool i dać rym (dość kiepski swoją drogą). Kolejny wers to też zagadka. "Kochać z miłości" a jak można kochać z czegoś innego (np z głodu?). Dalej mamy nienawiść czasu, dla którego itd. Jak dla mnie brak tu jakiejkolwiek logiki. Potem jest pytanie, a jak już stawiamy przecinki to pytajniki też by wypadało. Kolejny wers pominę (szkoda słów). Następnie objawia się kuriozum "miłości pragnienia w cierpieniu nicości". Bardzo mnie interesuje kwestia tego, że nicośc cierpi... Co do pointy, to gdyby skreślić "sensownym", to chociaż forma korespondowałaby z treścią, a tak? To jest chyba to, co nazywa się poetyckim bełkotem.
Pozdrawiam.

"słów sensownym bezsennsie" jak dla mnie to zdanie określa cały wiersz; ja tu nie widzę sensu;

zgadzam się z moim przedmówcami (ergo: nic dodawać nie zamierzam);

powiem tylko: czytaj, czytaj i pisz; no i myśl co i jak piszesz - staraj się zatrzymać nad każdym swoim wierszem - pomyśl czy w odpowiedni sposób przekazuje to, co chciałeś przekazać, czy jest czytelny...

pozdrawiam serdecznie