Pan_Fei Opublikowano 2 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 dzieci podobno biegają wzdłuż torów z dmuchawcami w dłoniach na wiatrom mani padme hum zawodzą kamienie zamknięte ściany dla pięści i mak grom mani padme pamiętam przed światem jest okno - za oknem jest strach _____________________________________________om mani padme hum- mantra (dosłownie: oddaj cześć klejnotowi w lotosie), przykładowym znaczeniem jest oczyszczenie sześciu sfer egzystencji w cierpieniu.
marri huana Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Świetny klimat. Bardzo dobry tytuł, no i ta mantra... pozdr
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 ojj Fei zacznę chyba uprawiać ... ;) tekst rozsadza zachwytem Pozdrawiam TomaszEK
Tomasz Pietrzak Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 piękny tekst ze wschodnią filozofią przebrzmiewająca w tle zabieram ze sobą w całości pozdrawiam Tomek
Pan_Fei Opublikowano 2 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 marrihuano cieszę się niezmiernie, że tytuł się podoba, bo miałem z nim dość duży problem (zbyt wiele opcji potrafi człowieka zgubić;)Tomku No co ja będę gadał, kłaniam się niziutko :)Tomku nr 2;) Dzięki wielkie (nie będę błyskotliwy ;) Dziękuję Wam serdecznie za odwiedziny i komentarz Pozdrawiam Fei
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Hm... jest pomysł, przesłanie, klimat... jedyne co mi tutaj zawadza to wymuszenie na czytelniku odwoływania się do przypisu. Nie przepadam za tym. pozdrawiam /Arek
Pan_Fei Opublikowano 3 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Alter, pisząc ten tekst chciałem osiągnąć podobny styl co w „arachnofobii” (kojarzysz pewnie), być może stąd ta nieczytelność. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest najłatwiejszy z moich wierszy, ale z pewnych powodów chcę, żeby właśnie takim pozostał (mam zamiar napisać jeszcze kilka (?) wierszy o lękach w podobny deseń). Jeśli zechcesz, na privie „doobjaśniam” co nieco;) Arku, ależ nie każdy musi wiedzieć czym jest mantra, rzeczywiście mógłbym zachować się z wyższością i nie tłumaczyć niczego (a niech se, gupki szukają;), ale nie widzę takiej potrzeby, nie wszyscy są zagłębieni w kulturę wschodu tak bardzo jak ja (bo nikt nie musi być w nią zagłębiony), zdaję sobie z tego sprawę, stąd wytłumaczenie. No i to chyba nie mój wiersz zmusza do zaglądania się w przypis, tylko (nie)wiedza czytelnika, nie sądzisz? Tej uwagi nie kieruję oczywiście do Ciebie. Serdecznie Wam dziękuję za odwiedziny i dobre słowo Fei
stanislawa zak Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 bardzo podoba mi sie takie właśnie odwoływanie, bo człowiek uczy się całe życie ciągle czegoś nowego , i dobrze że tutaj też jest miejsce na to! pozdrawiam ciepło!
Pan_Fei Opublikowano 4 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wsparcie ideowe ;) Serdeczności Fei
Julia Valentine Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 świetny (dziś krótko - jak chcesz dłużej to najwyżej później, ale bardzo się podoba :) pozdrawiam serdecznie
Pan_Fei Opublikowano 5 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak szczerze- to nawet jeszcze krócej ;) Serdeczności Grzegorz
Pan_Fei Opublikowano 5 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 ależ oczywiście, zgodnie z obietnicą ;) pozdr. Fei
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 ja też biegałem kiedyś, ech ale dmuchawce? to chyba zmyłka zacz w encyklopedie netowe pierwszy raz widzę też tłumaczenie mantry kiedyś szukałem znaczenia - ech - wszędzie było napisane, że mantr się nie tłumaczy i tyle ale nie piszę o tym wszystkim aby .. raczej dla podzielenia się swoimi spostrzeżeniami żeczywiście jest klimat z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi