Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Może jednak

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz mnie przytulić do serca?
Zrób to, proszę.
Nie marnuj chwili w rozterkach,
opleć włosem.

Niechaj poczuję znów ciepło,
zalśnią żądze.
Na szczyty uniesień wespną,
wzejdzie słońce.

Mroki rozświetli nadzieja.
Liść jesienny,
pokaże spadając z drzewa
pójść którędy.

Codzienność oplotom dłoni,
dwa uśmiechy,
niepewnie tlący się płomyk,
odda pieczy.

taki refleksyjny wiersz z podziemia świadomości, który wydobył się impulsem jakiejś sytuacji albo wpleciony sztucznie aby tylko istniał...mogę się mylić
wiersz jak setki innych na temat miłości włosów które oplatają itp itd
nic nowego może i nie miało być nic nowego(tym razem)

pozdrawiam TomaszEK

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję za rymowane życzenia. Dziękuję @violetta i @Jacek_Suchowicz :) Jak widać wszystkie opcje polityczne :) Kiedyś mawiano, że muzyka łagodzi obyczaje, proszę się poczęstowac scherzem pzdr

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Tańczę z Tobą przed bramą do piekła. Poznaliśmy się nad przepaścią wśród strzelistych skał.   Harmonista gra na schodach wielkiego  domu melodię do niczego nie podobną.    Niczym kołysanka  albo melodia żałobna. Nikt muzyki nie zamawiał po co więc gra.   Syn Boga słońca do tańca idzie. Pod rękę trzyma Bogini zaświatów.   Harmonistę do grania zachęca. Będzie tańczyć i niech miejsca nikt nie zajmuje.   Ty też ze mną tańczysz  potem do ślubu Cię poprowadzę. Będziesz ślubować mi miłość.   Wśród skał narodzona i na skale zapisana, miłość twarda jak skała.
    • @Manek   Nie będę sobie głowy zawracał jakimś tam redaktorkiem, zresztą: wszystko znam z autopsji - nie jest tak łatwo wejść do "intelektualnej elity" - mój autorski tomik - "Kowal i Podkowa" - można zamówić w Archiwum Akt Nowych, drukowane wiersze w Bibliotece Narodowej - moje wiersze były publikowane w licealnym pisemku - "Czy wiesz, że...", tygodniku "Tylko Polska" i bibliotekarskim kwartalniku "Sowa Mokotowa", najstarszy mój wiersz pochodzi jeszcze ze szkoły podstawowej na Zakroczymskiej (była to szkoła dla osób słabosłyszących, tak: jestem osobą niesłyszącą) i nosi tytuł - "Gwiazdy" - można tutaj znaleźć, polecam również esej: "Wyrywek mądrości" i "Saga".   Łukasz Jasiński 
    • @Sylwester_Lasota, @Wiesław J.K. - dziękuję   @Duch7milleniumZa dobrym wierszem, mogę tęsknić, dopóki żyję. Słowa odpowiednio wybrane, znalezione, ustawione między innymi, mają ogromny przekaz i siłę oddziaływania, to miałam na myśli. Dzięki za czytanie :)
    • @aff   Religie są tylko dwie: politeistyczne (przykład: Biskupin - powstał w ósmym wieku przed naszą erą) i monoteistyczne (przykład: Świątynia Jerozolimska - powstała w drugim wieku przed naszą erą), a matką wszystkich religii monoteistycznych jest judaizm - taka jest bolesna i okrutna - prawda, jeśli chodzi o masonerię - powstała ona dopiero w osiemnastym wieku naszej ery, reszta: to - legendy, kontrowersyjny profesor - Jan Hartman - kiedyś rzekł (piszę z pamięci) - otóż to:   - Myślałem, iż jestem najmądrzejszy na świecie, a kiedy wszedłem do internetu, wyszło na to - jestem kompletnym głupcem!   Dodam: wyżej wymieniony profesor był uczniem ojca Mieczysława Krąpca z Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, a sam jest masonem - należy do żydowskiej loży Synowie Przymierza.   Łukasz Jasiński    @aff   Acha, zapomniałem dodać: żydowska loża Synowie Przymierza powstała w 1922 roku, a najstarsza polska loża powstała w 1729 roku - to loża Trzech Braci, kiedy Polska utraciła niepodległości po Trzech Rozbiorach - powstała pierwsza na świecie konspiracyjna loża - loża Walerian Łukasiński, mało kto wie: tak bardzo znienawidzony ruch narodowy również ma korzenie masońskie - został założony przez Powstańców Styczniowych na emigracji w Szwajcarii jako Dom Polski - twórcą ruchu narodowego był Jan Ludwik Popławski, a dlaczego w Szwajcarii? Tylko dwa kraje na świecie nie uznały Rozbiorów Polski - Turcja i Szwajcaria.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...