Jadwiga Janota Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Do pisania potrzebny talent. Czytam sporo: mam swoich Ulubionych piszących i do Nich zagłądam. Niektórych odkrywam poprzez Wasze komentarze. Cztam, co w zasięgu, nieraz Ktoś podpowie i tak: ostatnio: "Kod Leonarda da Vinci" - Browna, poprzednio wszystko P. Coehlo, wsyzstko K. Vonneguta )dyiki L. Swietemu. ''cos mi zrzera haczyki w a i e'' obecnie Mistrz i Magorzata Bulhakow i rownoczesnie Teoria wszystkiego Stephana Hawking Poydrawiam. JJ
Gekon Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 i ja podam moje ulubione,które w swoim czasie zrobiły na mnie wrażenie Mistrz i Małgorzata -Michaił Bułhakow Na pastwę aniołów- Jonathan Carrol Akty miłości,Mordercy -Elia Kazan Zespoły napięć - Janusz L.Wiśniewski Dom dzienny dom nocny-Olga Tokarczuk Hotel Transylvania -Chelsea Quinn Yarbro Pamiętnik narkomanki-Barbara Rosiek Granica -Zofia Nałkowska Niedole cnoty zbrodnie miłości-Donatien Alphonse François de Sade i ostatnio Portret Doriana Graya -Oscar Wilde
mjisiek Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 "Ciała i dusze" - Meersch Van der Maxence "Łuk Triumfalny" Remarque Erich Maria "Światłość w sierpniu" - William Faulkner "Koniokrady" - William Faulkner "Nędznicy" Wictor Hugo "Rzeźnia nr 5" Kurt Vonnegut i wiele innych
Michał_Zawadowski Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o tak, "nędznicy" to jest coś. niestety większość współczesnych analfabetów przeraża sama objętość tego dzieła.
Julia Valentine Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o tak, ta książka jest piękna :)
paulka / wega Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Katy Gardner " Pożegnanie z gemmą" i " Toksyna " Robin Cook
Rekomendowane odpowiedzi