Lady_Supay Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 nasza przyjaźń jest jak drzewo które wiatr pieści lub do ziemi zgina najpiękniejsza gdy okala ją wieniec czerwonych płomieni zabranych zachodzącym słońcom wbita w szare niespełnienie wśród barw zmierzchu jak kaktus zakwita raz w życiu i umiera za dumnym drzewem czai się smutek czeka na swoją gwiazdę która zawsze spada gasząc mu oczy jak dwa księżyce nie pytaj wiatru ni lasu dlaczego - nie znają przyczynyziemia im opowiada swoje prorocze sny
Lady_Supay Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Zmiana klimatu. ;) Z pozdrowieniami su
Lady_Supay Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Dziękuję, Izis. :) Rymów się trochę boję. Swojego czasu próbowałam, ale nie bardzo mi szło. ziemi - płomieni, nic nie mogę wymyśleć w to miejsce - pogłówkuję ;) Jeszcze w kwestii "szczęśliwego" umierania, to chyba masz rację, trochę masłomaślane mi wyszło - biorę się do pracy. Dziękuję za cenne uwagi (oko z boku lepiej widzi;) i miły komentarz. Ciepło Cię pozdrawiam Ewa PS wykreśliłam "szczęście"
Julia Valentine Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 prosty, piękny, taki, jak by to powiedzieć, alegoryczny ten wiersz a przy okazji przypomniało mi się, że "Człowiek bez miłości jest jak drzewo - które się nie zieleni...", a przecież przyjaźń jest częstokrość trudniejszą formą miłości :-) pozdrawiam serdecznie
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dodałbym, że prawdziwa miłość to najpełniejsza forma przyjaźni. czasami ;)
Lady_Supay Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Julio, Włodku dziękuję za przystanek. Najserdeczniej
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Troche zaskoczony jestem ale jak najbardziej na plus... może dlatego, że temat bliski. Troszkę "ni" mi nie pasowało, ale chyba może być. pozdrawiam /Arek
Gość Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 nie jest wcale zła ta zmiana klimatu ;-))...do mnie wiersz wtrafil i jestem na tak .
Rekomendowane odpowiedzi