Heremeregilda Stara Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Słaby rytmiczny odgłos W tle jak burza, ciszy Dźwięk wyschniętej trawy Zgniatanie tylko słyszy Pęknięcie cienkiej łodygi Jak zwykła bańka mydlana Babie lato we włosach Gdy idzie tak zamyślona Delikatne muśnięcia zielska Wysuszonego w kilku kolorach Odnalezienie zagubienia... Już na dojrzałość pora
Cody Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 yy no to tak; w pierwszej strofie jest rym, w pozniejszych go nie ma (pytanie,w sumie dwa, - dlaczego? (to jedno), drugie - po co?). motyw z łodyżką trochę wysłużony i wysuszony z atramentu. kiedy w dwoch pierwszych strofach trzymasz klimat, to w 3 wszystko sie psuje za dzielem tego "zielska". chyba, ze chodzilo o wyrwanie czytelnika z tej blogiej arkadii, w sumie to zadne wyrwanie, a raczej denerwujace wtracenie - nie podoba mi sie takie cos. pozniej w 3 strofie - niepotrzebny wielokropek. puenta - z tym wchodzeniem w doroslosc, bym stanowczo poczekal. z prostej przyczyny, ze za wczesnie jest, oj duzo za wczesnie, nie od razu krakow zbudowano, nie od razu - niech to bedzie wytlumaczenie puenty. ale poczekaj na sugestie innych. tyle mojego. pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 wiersz nie jest rytmiczny jesli chcesz rymować to nie w tak banalny sposób rymy po prostu do dupy...przepraszam ale tak jest ale kogo mam przepraszać przecież wiersz to wiersz ale też pamiętaj wiersz skoro taką nosi nazwę musi godnie nosić ta nazwę wielkie litery trzykropek przecinek po burzy za mocna karykatura między treścią a tytułem wiersza nie staraj się wplatać sztucznej głębi która wypływa do góry brzuchem skoro nie jest rytmiczny to po co na siłę coś wymyślać aby był rytm może coś takiego...ledwo żywy puls głosu w tle oddech wyschniętej trawy czujedelikatna skórałodygi nie krokodyle pękają jak nie w pierwszym to drugim starciu z naturąsubtelne sunięcia zielonych piór nie pozwalają na powagę sytuacjimówią że śmiech to zdrowie
stanislawa zak Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Hermenegildo! podoba mi się twój obraz starości, ładnie ujmujesz metafory, tworzysz klimat i rymujesz, a to bardzo lubie, wiersz nie przekombinowany i zrozumiały dla kazdego a nie tylko dla elit, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi