Bartosz_Piątkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 staram się zapamiętać twoją uśmiechnięta twarz z małą łezką w kąciku twego oka liczę pełnie księżyca które jeszcze nas dzielą na pół spoglądam ze strachem na twoje zdjęcie jak ślicznie wyglądasz w niebieskiej sukience staram się nie zapomnieć cię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Pewnie nie powinnam się wypowiadać, bo jeszcze do niedawna sama pisałam w ten sposób, ale trudno. Wiersz jest ładny, owszem, ale niestety nie dobry. Mało oryginalny, zbyt dosłowny. Jedyne, co mi się spodobało tak naprawdę, co uważam za dobre, to: "liczę pełnie księżyca które jeszcze nas dzielą na pół " choć też bardzo odkrywcze to nie jest. W wierszu pojawiaja się wszystkie wytarte atrybuty wiersza o miłości: łzy, uśmiech, twarz, niebieska sukienka, księżyc. Dobry wiersz powinien być inny, powinien mieć coś, co zakorzeni go w pamieci czytelnika, wyróżni go. Musisz jeszcze dużo popracować, choć materiał z Ciebie na poetę chyba jest. Szkoda byłoby to zmarnować. I nie przejmuj się - kiedyś sam zobaczysz, dlaczego ten wiersz nie jest dobry. Pozdrawiam, j. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...inny? Mnie się spodobał... Jeżeli chodzi o zakorzenienie się w pamięci Czytelnika to "pełnie księżyca dzielące na pół" dokładnie się w pamięć wpasowują... Jedyna rzecz z której bym raczej zrezygnował to "cię" na końcu... pozdrawiam Autora i Joaxii Piotr Mogri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi