Tali Maciej Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Czarne chmury smutku kłębiły się nad marnym człeczyną Który przemierzając samotnie pustkowie rozpaczy Dotarł nad przepaść Wylewając rzewne łzy, krzyczał w ciemną głębinę nicości: „Już czas najwyższy, by okrutna strzała Krwią tylu ludzi zbroczona obficie Ostatni życiu memu cios zadała” Fragment z „Sonetów do Laury” -Nie smuć się miły bo i mi jest smutno Usłyszał marny człeczyna głos poważny a zarazem delikatny Usłyszał ton stanowczy a zarazem przyjemnie muskający ucho -Łzy twe uleczą rany w sercu, wyleją gorzki smutek Wszakże upadłeś i ciężko jest powstać Cierpiąc nauczysz się żyć w pokorze Ujrzał marny człeczyna Rycerza w lśniącej zbroi Ujrzał rycerza na pięknym białym rumaku -Kim jesteś rycerzu Przez łzy wyszeptał marny człeczyna -Jestem twym stróżem a zarazem przyjacielem od serca Przybywam by cię chronić Lecz mogę ci tylko pomóc gestem, słowem ,przykładem -Dlaczego miałbym ci wierzyć rycerzu Krzyknął marny człeczyna -Ukarz chociaż swą twarz Abym mógł się przekonać że nie jesteś Szarlatanem przebranym w lśniącą zbroje Który pragnie zawładnąć mą duszą Rycerz skinął głową i zaczął zrzucać odzienie Czarne chmury rozwiały się znad nieba Popychane ciepłym wiatrem I gdy rycerz zdjął hełm Marny człeczyna ujrzał Najpiękniejszy na świecie promienisty perłowy uśmiech Rozwiane na wietrze złote włosy ,przenikliwe spojrzenie Delikatną smukłość powabnego ciała I otaczającą zewsząd jasność Marny człeczyna ujrzał Anioła... Po tym jak Roksana K. zdjęła aparacik nazębny( całuski dla najlepszej przyjaciółki od serca) a psycholodzy twierdzą, żę nie ma tak naprawdę przyjaźni między kobietą i męrzczyzną, ja wiem że się mylą...
Tali Maciej Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Całość wyląduje w dziale z prozą, więc prosiłbym o rady co zmienić a nie co obciąć, pozdrawiam
Krzysztof z Mysłowic Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Wszechobecna nieobecność poezji , no i tak jakby pisane ,, po lufie".
Tali Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Świetne stwierdzenie choć sam napisałem, że to proza, cóż za dobitne określenie , pisanie jak po lufie hmmm... muszę się zastanowić co pan miał na myśli przez to no nie wiem....może jest to riposta za moje falbanki w pańskiej recenzji ..no nie wiem.....Pozdrawiam i nisko się kłaniam
Rekomendowane odpowiedzi