Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 słyszę twoje kroki mogę wyjść nieogolony poczęstować kawą dać papierosa tylko nie proś o wierszArek napisz dla mnie mija 48. godzina a kartka nadal pusta
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 48 godzin to oczywiście limit na forum. A sam wiersz jest spokojnym "odpoczynkiem" po moich ostatnich dwóch utworach.
fr ashka Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 a kartka nadal pusta - bez "jest" bym napisała :) fajny, ale... czegoś mi tu brakuje, ale fajny pozdr, fr.ashka ;)
stanislawa zak Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 tabula raza- ani raza, jakoś nie jest pusta, krótko i fajnie jakby to powiedział Vf, nie ma ..no wiesz czego!pozdrawiam
Beata Michalec Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Mmmmmmm... to jest to, dochodzimy do granicy, i dalej ... pustka, biała, cicha. Nie jesteśmy czasem w stanie przekroczyć tej cienkiej, niekoniecznie czerwonej linii. Znam to uczucie. Utwór krótki ale jakże przesycony istotą. Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Dziękuję za komentarze. Skasowałem "jest". Czy mu czegoś brakuje. Może tego, co przez jakiś czas zawsze starałem się zawrzeć w wierszach... taki styl, w jakim jest ten, porównałbym bardzo nieśmiało do wierszy Cohena (ktoś czyta?), choć wiem, że czytając przekład poezji dużo tracę (przekłady poezji są jak kobiety - wierna to nie piękna i odwrotnie ;) pozdrawiam /Arek
Espena_Sway Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 hmm, bardzo fajny ten wiersz Areczku. podoba mi się forma, freść i w ogóle dobrze się go czytało pozdrawiam serdecznie Espena Sway
Everygrey Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 ...podoba mi się... jest lekki w odbiorze, przyjemny w czytaniu i nie mówi o przesadnych sprawach... uwielbiam krótkie wiersze... więcej jest w nich głębi... pozdrawiam serdecznie:)
Skandynawska Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 ciekawy i fajny styl pozdrawiam a i może tak bez "a" w ostatnim wersie ( to tylko moja sugestia)choć do końca nie jestem przekonana pozdr. A.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Espena - cieszę się, dziękujęEverygrey - i o to chodziło, by był przyjemny i lekki. Ja także bardzo lubię krótkie wiersze. Czy jest w nich więcej głębi - nie wiem. Ale mają coś, czego długi wiersz nigdy nie będzie miał. W długim może być masa ciekawych pomysłów, interesujących zwrotów i metarof, ale krótkie utwory (oczywiście mówimy o dobrych utworach) mają dziwy urok. Pisałaś u siebie, że przywiozłaś dużo takich... czekam na nie niecierpliwie.Skandynawska - myślałem nad "a" i doszedłem jednak do wniosku, że zostawiam. Ale dziękuję, za sugestię.
złota lenka Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 witam... :) mnie się podoba. trzymasz poziom w tej lekkości. pozdrawiam lenka
Rekomendowane odpowiedzi