Espena_Sway Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 spotkałam ją wiele lat temu kiedy jeszcze nie wiedziałam jak się rozmnażają ślimaki oferowała mi miejsce pod żebrem rzekomym 'jak na tamte warunki całkiem niezłe' po kilku milionach zdławionych oddechów gdy poznałam zawiłości umysłu ludzkiego a kościec wychudzony aortę mi przygniatał zwątpiłam w jej dobre intencje chodziłam tu i tam jak lato zima zawsze był ze mnie bachor nie przeczę teraz po sznurach nocy powracam 'znajdzie trochę farby w piersi'
Ewa_Kos Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Matka głupich.Tak się mówi o nadziei,nie dobrze .gdy jej brakuje.Ja jednak myślę , że tu jest.Podoba mi się .Pozdrawiam. E.K
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Jak pierwszy raz spojrzałem, to pomyślałem, że za długie. Ale gdy przeczytałem, poczułem, że chciałbym jeszcze... brawo. pozdrawiam /Arek
stanislawa zak Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Espeno, zrobiłaś klimat, pozdrawiam
Samo zło Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 a jak wiadomo klimaty bywają różne. mnie śmierdzi woskiem i nic na to nie poradzę. od razu na początek wyskok ze ślimakiem to nie był dobry pomysł... podobno u nich rozmnażanie zachodzi raz w ciągu życia, więc moja wyobraźnia produkuje w tym momencie różne obrazy...nie jest to przyjemne. natomiast tego: 'chodziłam tu i tam jak lato zima zawsze był ze mnie bachor nie przeczę' w ogóle nie rozumiem. serdeczności
fr ashka Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 bardzo fajnie sie to czyta, ale... ...zgadzam się z Samo Zło co do ślimaków- moja babcia też nie wie jak się roznażają, a juz długo i szczęśliwie żyje, więc nie wiem czy to jest takie istonte ...też nie rozumiem "jak lato zima"- do czego to nawiązuje? :) pozdr, fr.ashka ;)
Espena_Sway Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, właśnie ostatnio ją ponownie odnajduję
Espena_Sway Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Areczku, też na początku myślałam o skróceniu, ale ostatecznie zostawiłam w takiej formie
Espena_Sway Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heh, dzięki
Espena_Sway Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaraz wytłumaczę fragment o który pytasz 'chodziłam tu i tam jak lato zima zawsze był ze mnie bachor nie przeczę' chodzi o to, iż tak jak zmieniają się pory roku, raz byłam przy tej nadzieji a później znów odchodziłam od niej, stąd nawiązanie że nie byłam dobrym dzieckiem, ponieważ nie przebywałam ciągle matką. mam nadzieję że teraz jest to zrozumiałe pozdrawiam serdecznie i dziękuję wszystkim za komentarze i poświęcony mi czas Espena Sway
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Jak się rozmnażają ślimaki???
Ivetta Sila Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 tytuł skojarzył mi sie z Matką powieszonych ale treśc okazała się iina wiesz pomyslowy, z tymi ślimakami, to pełne zaskoczenie. może to daje nie zbyt miłe skojarzenia, ale życie nie jest tylko miłe...wiesz bardzo bardzo tresciwy. z glebią. można stworzyć piekną interpretację. Mi się podoba.
Espena_Sway Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heh, o ile dobrze pamiętam z ósmej klasy podstawówki to są obojniakami
Espena_Sway Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie za komentarz. co do ślimaków jako stworzenia je lubię /szczególnie winniczki/ , choć te długie mnie denerwują bo zjadają roślinki na ogrodzie :(
Rekomendowane odpowiedzi