kall Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 zbyt krótkie słowa układał w chęci - zbawiał świat spojrzeniem drogą krążyły tłumy nieustępliwych - historia lubi się powtarzać trzeci upadek z krzyżem pielgrzym się nie poddaje wstaje na nowo strzepuje z kolan jeszcze nie-święty kurz gdzie tracą znaczenie odruchy codzienności dochodzi nie-zmęczony a pot z czoła spływa w Koronkę Bożego Miłosierdzia * * * Herberta nie słuchaj - nie żałuj
Samo zło Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 oj...kiepsko, ale może ja po prostu nie umiem się wczuć, bo nie pielgrzymuję :P. pomijając już samą interpretację, to frazy typu ; zbawiał świat spojrzeniem gdzie tracą znaczenie odruchy codzienności strzepuje z kolan jeszcze nie-święty kurz dochodzi nie-zmęczony a pot z czoła spływa- bardzo marne, a 'eksperymenty' zostaw Nobkowskiemu, bo on potrafi- ty niestety nie. serdeczności
Ona_Kot Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 o, przepraszam "kurz jeszcze nie święty" jest dobre oraz ostatni dwuwers reszta - kiszka :) niestety pozdrawiam
Agnes Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 umiesz to lepiej!! wyganiam do roboty niektóre dobre, ale co dla mnie dobre dla kogoś zle, wybierz co dla Ciebie i przekombinuj na nowo:) pozdr. a
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Są dobre i ciekawe momenty. Tylko początek (mniej więcej do połowy) mi nie pasuje... pozdrawiam /Arek
Ania Krzempek Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 wszystko byłoby ok, ale stwierdzenie odnosnie Herberta..:/ to wielki człowiek i wielki poeta, mój artystyczny autorytet...!! pozdr. Ania, Proszę nie reklamować obcych stron. To pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. MOD
kall Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 oj, widzę mało entuzjazmu w waszych słowach, drodzy przyjaciele :-)Samo zło : frazy wyjęte z kontekstu mogą wydawać się banalne, proponuję jednak przeczytać jeszcze raz. w odniesieniu do całości (mam nadzieję) banał zanika. poza tym, nie o dosłowne pielgrzymowanie chodzi. wszystko ma 'podwójne dno' - proponuję zacząć czytać jeszcze raz :-)Ona Kot : cóż, miło mi, iż przynajmniej trochę znalazłaś dobrego :-) proponuję - mimo wszystko - przeczytać jeszcze raz :-)Agnes : kochana, wiersz jest dla mnie ważny i - pierwszy raz chyba - mam wrażenie, że mimo wszystko coś wnosi ;-) jak mnie najdzie wena to pozmieniam :-)Arku : postaraj się w początkowych strofach odszukać kogoś, wcielić w postać pielgrzyma - człowieka. mam nadzieję, iż wtedy zrozumiesz zamysł :-)Aniu : Rozmyślenia Pana Cogito o odkupieniu Herberta - i o to chodzi :-) może ktoś mi narzucić, że nie przyjmuję krytyki, jestem zbyt 'nadmuchana' itp, ale jest to wiersz napisany z dużym ładunkiem emocjonalnym, wiele dla mnie znaczy i właśnie dlatego postanowiłam go tutaj umieścić pozdrawiam kal.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli się dłużej zastanowić to faktycznie coś w tym jest.
Ona_Kot Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 kall czytam po raz szósty lub siódmy - rozumiem o czym czytam, ale nadal nie bardzo mi odpowiada sposób przyrządzenia tego dania przykro mi, pozdrawiam
kall Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Arku - miło, że zajrzałeś :-) Ona Kot - również bardzo mi miło, iż postanowiłaś przeczytać kolejny raz. widocznie nie trafiłam w twoje gusta. pozdrawiam kal.
Rekomendowane odpowiedzi