Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czepiacie się literówek i nie rozumiecie podtekstu ujętego w nawias - a pozatym w zasadach jasno jest napisane że jeżeli nie chce Ci się komentować wiersza to lepiej tego nie rób i zostaw miejsce dla innych. Zawoidłem się bardzo na tym forum - myślałem że trafię na ludzi którzy traktują poezje podobnie jak ja, czyli raz napisenego nie poprawiają. U mnie liczy się impuls - coś napiszę i tak to zostawiam - nie poprawiam - nie zmieniam - nie dopracowuje. Poezja jest sztuką, sposobem wyzwolenia za pomocą słowa tego co sie przeżyło, tego co sie czuje, tego jak patrzy się na świat a nie materiałem do obróbki. Teraz już rozumiem że dla was liczą się denni szlifierze stylu, poprawiacze, podkomercyjni twórcy sztucznych uczuć - jednym słowem bardziej wartościowy jest dla was ładnie i starranie napisany kicz niż to co wypływa z głębi człowieka. To forum nie dla mnie. Moim zdaniem to PSEUDOPOEZJA. I wiedzcie że nie pisze tych słów z powodu że mi się nie podoba denna krytyka w komentarzach ( bo jeżeli krytyka ma sie opierać o wytykanie literówek... dla mie to oznaka że autor krytyki jest po prostu bezmózgiem. Albo się komentuje wiersz albo gramatyke a jak nie odróżniasz to twój problem) I jeszcze jedno - po tym jak ta notka wyląduje w koszu to usunę wszystkie moje wiersze z tego "forum" bo z tego co widze to są to dla was śmieci.

- NihilestiN

Opublikowano

No widzisz, kiczem zazwyczaj okazuje się to, co wypływa spontanicznie. Poezja to ciężka praca i ma prawdopodobnie tyleż wspólnego z odlotem na Parnas co orka za pomocą osła. Poza tym ten wpis nadaje się na forum dyskusyjne.

• Dodaj nową pozycję...