Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Na własną prośbę

Rekomendowane odpowiedzi

spojżenia aby oddzielić wędrówkę twojego konceptu za dużo dla mnie jest kurzu jak wszystko jest w takiej jednej alei aż się duszę wolę spokojnie przechodzić i mijać krajobrazy z przerwami...a mury...dają różne skojażenia...mi się akurat zbudowały wysokie mury przez które nie można w żaden sposób przejść przeskoczyć zburzyć no i jeszcze ten strach jak by buduje kolejne cegiełki w górę tych murów....

Nie, nie! Nie o to chodzi.
Tylko te karygodne orty... Nie wspomnę o interpunkcji. ;)
Niektóre Twoje sugestie wykorzystam, ale nie dziś, gdyż przespać się muszę nieco.
Popracuj trochę nad ortografią. Wiesz - kiedy "rz", a kiedy "ż" i nie traktuj tego jako złośliwość, a tylko życzliwość "starszej".
Pozdrawiam
su

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pociąłem trochę, ale jeszcze mi nie pasują:
- "dobrowolnie" (wiem, że chodzi o paradoks z zamknięciem, ale tu nic wielkiego chyba nie ugrasz, widzialbym jakieś inne slowo)
- żeby przy paradoskie pozostać; 'zamarzam' - 'słońce', czym różni się znaczenie w ukladzie "z daleka zamarzam" od "zamarzam z daleka"? generalnie to mniej więcej to samo, ale wolę naturalny układ słów
- "hermetyczne ściany" - to zbyt wysublimowany, paranaukowy epitet, szukałbym bliżej.

Oba wierszyki zdradzają, że szukasz nowego sposobu pisania (jakieś drążenie, ale juz bez pięknych obrazów - jak kiedyś; jeśli to chwilowe... ;)
pzdr. b