Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

może i lepiej, że już nie życzy (irytowało).
generalnie takim utworom mówie glośno "NIE", ale tu już nie mam siły:/ jeszcze jak sie spojrzy na tą melancholijną aurę - wszystkiego się odechciewa:]
a poza tym, to się zastanawiałam, dlaczego tu jest tyle komentarzy, kiedy przeczytałam utwór. Teraz już wiem - niemal na każdy komentarz Arek odpisuje:P
pozdr;)

może i lepiej, że już nie życzy (irytowało).
generalnie takim utworom mówie glośno "NIE", ale tu już nie mam siły:/ jeszcze jak sie spojrzy na tą melancholijną aurę - wszystkiego się odechciewa:]
a poza tym, to się zastanawiałam, dlaczego tu jest tyle komentarzy, kiedy przeczytałam utwór. Teraz już wiem - niemal na każdy komentarz Arek odpisuje:P
pozdr;)

Nom, odpisuję, bo tak jest ładnie. A zresztą chyba ilość komentarzy nie świadczy o niczym... jeśli wszystkiego się odechciewa to dobrze, bo ja nie mam siły na nic, a szczególnie na życie. Właśnie - "nieśmiertelności" irytowało... zresztą to moja zmora, mogę przyznać otwarcie, że głupio zrobiłem wybierając taki nick.

No jestem... :)

Ja uważam,ze się jeszcze nie wypaliłeś...
bardzo podobała mi się ostatnia "posiłkowa" seria, a przecież nie każdy czas jest poezją tak jak i nie kazdy wiersz musi być powalający...

ten jest poprawny, nie szokuje i zachwyca, ale jest dobry.
a co do drobnych poprawek to wydaję mi się,że
druga zwotkę można troszkę dopieścić :)

nie kochasz
a jesteś człowiekiem ---> inwersja wydaję mi się niepotrzebna i troche przekombinowana
(wszystko co ludzkie jest ci obce)

albo mam jeszcze inną propozyję:

być robakiem
nie kochać

nie kochasz
jesteś człowiekiem?

wszystko co ludzkie jest ci obce

ale to chyba już tak bardziej z nudów kombinuję bo spać nie mogę :P

jest dobrez i się mną nie przejmuj
kończę wywody

pozdrawiam
lena

Przejmę się tobą ;)... inwersja jest, bo oryginalne ("Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce") posiadało inwersję. Wiem, że wiersz nie jest rewelacyjny, ale nie miałem siły napisać inaczej. Może niedługo.