Emilia Szumiło Opublikowano 17 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Dzień minął bezpowrotnie. Stanęłam u zgliszczy skromnego życia, a jutro dnia nie będzie. Ciemność wieczna zapadła Tak. wiedza w tej podłej chwili zbyteczna. Dyplomy tylko zdobią ściany. ruiny, zgliszcza, życia porażka chylą się na kark struty i poszarpany.
Tomasz_Biela Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Dzień minął, bezpowrotnie. Stanęłam u zgliszczy skromnego życia, a jutro nie będzie, dnia. Zapadła Ciemność. Tak! Wiedza w tej chwili zbyteczna. Dyplomy zdobią ściany - ruiny życia, chylą się na kark struty i poszarpany.
Emilia Szumiło Opublikowano 17 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Serdeczne dzięki. Wezmę pod uwagę poprawki.
Confiteor Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 przyznam że nie ciekawie u ciebie mija dzień takie wiersze można czytać żeby się zbytnio nie namęczyć i ja się nie zmęczyłem wg mnie to nie dobrze pozdr
Luthien_Alcarin Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 "Dzień minął bezpowrotnie. Stanęłam u zgliszczy skromnego życia, a jutro dnia nie będzie. Ciemność wieczna zapadła"-> dla mnie za dużo dosłowności, lubie zabawę słowem a tu jej nie ma (taki już mam gust:)) no i myślę ze owo "stanęłam" mogłoby towrzyc osobny wers"Tak. wiedza w tej podłej chwili zbyteczna. Dyplomy tylko zdobią ściany. ruiny, zgliszcza, życia porażka chylą się na kark struty i poszarpany."-druga częśc utworu troche lepsza, nadal dosłowność i miejscami banał, ale krytyka wyścigu szczurów i próba poszukiwania konceptu na życie ratuje całość ogólnie: z idea zgadzam się, trafne wnioski itp, ale wykonanie mi nie odpowiada: za dużo dosłowności i brak liryczności Pozdrawiam ciepło Agata
Ona_Kot Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 nie może być pozdrawiam ps. banał, ocieranie się o patos i zbędne inwersje
Rekomendowane odpowiedzi