Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Firmowa, filmowa, afirmacja. Fifi. Ujęcie numeru tysiąc któreś, stop klatka, ujęcie któreś tam i być może pod rząd, szafa fafarafa, więc dużo się mieści. A zatem, co w tym dziwnego, o właśnie, dziwnego? Produkt jak każdy inny produkt, taśma produkcyjna jak każda inna taśma. A czas? Czas poszedł w słowa, zwroty i wyrażenia, a nie w gwizdek i tylko tyle. A sens? Sens bywa, bywa że go nie ma, raz przyleciał, innym razem odleciał i dalej jest tylko sensem i dalej jest w gruncie rzeczy mocno nieuchwytny.

Warszawa – Stegny, 02.08.2026r.

Edytowane przez Leszczym (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Berenika97 Nie wiem, żadna opcja nie jest wykluczona :)) Zacząłem sobie jakoś przypuszczać, że mogłaś widzieć moje graffiti, ale to niszowa, stricte warszawska i osiedlowa sprawa, więc - przyznam - zdziwiłem się :)) Cholera wie, możesz mieć coś z wróżki :) Poezja i wróżby mają dużo w sumie podobieństw, to pokrewna jest dziedzina :))

Opublikowano

@Leszczym

Raczej graffiti nie widziałam - chociaż w Warszawie bywam. Ale raczej to odpada.

Interesujące jest wróżbiarstwo i poezja - w końcu jedno i drugie polega na czytaniu między wierszami... albo z fusów.  :)))  No i  dobry tekst działa trochę jak zaklęcie - zostawia w głowie odpowiednie słowa, nawet te nienapisane. :)))