Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Charismafilos już miałam napisać że na sucho nie przejdzie nie da rady ale się powstrzymam od tych uszczypliwości ponieważ pierwszy raz wykrzesaleś z siebie tyle szarmanckości 

Aż się stryjenka zadziwiała i wzruszyła 

Nie spaprz dobrego wrazenie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano (edytowane)

@Charismafilos dobra satyra. 

Wniosek dla mnie jest taki : nie badź muchą, która siedzi na klopie. Badź trzmielem , który robi- to tak bez filozofii.

Ponieważ moja dusza często miewa nadinterpretację to wchodzę w to głębiej,- w moim przekonaniu i własnej wolności;) Niby ogólnie lekko i na luzie. 

W gruncie rzeczy każdy ma swoją robotę- trzmiel zapyla , a mucha siedzi  i nie ma się czego czepiać. Taka natura.

Można by to przenieść na odczyt o twórczości.  I co by wtedy powstało? 

Trzmiel artysta  - pracuje , przychodzi mucha i pyta " po co to robisz ". Jaki sens z tego ? Robisz swoją robotę i nie tłumaczysz się muchom- one i tak będą narzekać .

Ponieważ jestem deklarowaną wiedźmą przyszło mi na myśl z uwagi na hyzop, bo to oczyszczające,  używane w rytuałach zioło;))))  że można by to odczytać o ogólnie o duchowości.  Tu trzmielem byłaby dusza , która daje energię innym, " zapyla" . Z kolei mucha to wątpliwości, ego. Morał- idż i rób swoje. 

Możnaby też pobawić się w odczyt o samym Pl, czy ogólnie o relacjach. Pokusiłabym się o odczyt o wypaleniu .

To tak w ramach zabawy ;) 

Edytowane przez wiedźma (wyświetl historię edycji)