Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Sylwester_Lasota

Świetnie się słucha! Czy pierwszy i ostatni głos męski to Twój?

Gdy z mężem błąkaliśmy się po lasach, nigdy nas nie spotkały aż takie przygody, (nawet we śnie! )

ale rzeczywiście dotarliśmy do kurhanów pruskich, Bałtowie zostawili na obszarze dzisiejszej Warmii i Mazur sporo takich śladów - archeolodzy natomiast zostawiają tylko obstawę kamienną kurhanu. :)

Opublikowano

Ja żmiję spotkałem tylko raz :)))

A las był kiedyś moim "domem".

Co do głosu, to wszystkie dźwięki w tym utworze zostały wygenerowane przez AI, ale to jest ciekawa uwaga, bo od pewnego czasu wydaje mi się, że AI stara się w jakiś sposób do nas, tworzących za jej pomocą, upodobaniać. Jest to trochę przerażające, ale też ciekawe.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Sylwester_Lasota

Rozumiem, nie wiem czemu tak mi się skojarzyło! :)) Pewnie usłyszałam podobny głos w piosence o spódniczkach. :))  Ale, że nie mam słuchu muzycznego, to na pewno coś poplątałam. :) 

A żmiję zygzakowatą i padalca spotkałam we słasnym ogrodzie , a nigdy w lesie! :)))

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A mnie to wcale nie dziwi. Tak, jak wspomniałem wcześniej, mam jakieś niejasne przeczucie, że te ejaje wiedzą o nas znacznie więcej niż nam się wydaje. Wyobraźmy sobie że proszę czata GPT o wygenerowanie obrazu przedstawiajającego szczupłą kobietę, o czarnych oczach i czarnych włosach. W moim przypadku, jestem przekonany, że wygeneruje mi białą kobietę, chociażbym o kolorze skóry nie wspomniał. Raz mi się zdarzyło, że potrzebowałem wygenerować czarnoskórego mężczyznę (pojawia się w piosence Zakład), musiałem napisać że mężczyzna ma być czarnoskóry. Myślę, że podobnie może być z głosem. To dziadostwo słucha mojego głosu i część generowanych męskich głosów jest rzeczywiście nieco podobna do mojego głosu. Z tym, że mają znacznie lepszą dykcję i są dużo bardziej "muzykalne" niż mój głos. Mówiąc szczerze, to czasami jest mi trudno przekonać model, z którego korzystam, żeby wygenerował mi jakiś inny głos, np. niższy. :)

Opublikowano

@Sylwester_Lasota

Jeżeli jest Twój głos w sieci - to rzeczywiście może być tak, jak piszesz.  A poza tym, masz rację - wie dużo o nas, ma IP naszych komputerów, wie, gdzie mieszkamy - więc jeżeli jest to Polska - to ludzie biali, no i sami wrzucamy, nawet nieświadomie dużo informacji o sobie. :)