Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@LessLove

To bardzo ciekawy wiersz o odwiecznym napięciu między Stwórcą a człowiekiem. Ten zaoferowany nam w "bezwstydnym nadmiarze" świat bywa przytłaczający, dlatego naturalnie buntujemy się przeciwko narzuconej rzeczywistości i żądamy prawa do własnych reguł.

Fraza "Moją godnością jest błądzić!!" to niezwykle mocne wyznanie - pokazuje, że to właśnie prawo do własnych potknięć daje nam poczucie prawdziwej wolności i godności.

Utwór idealnie jednak oddaje paradoks naszej niezależności - miotamy się i uciekamy od Poety-Stwórcy, chcąc stwarzać własne światy, by w ostatecznej, pełnej pokory puencie i tak odkryć, że bez Niego wszystko gubi swój sens. Świetny, dający do myślenia tekst!

Opublikowano

@.KOBIETA. Siostrzana Duszo, widzę to na co dzień, w produktach Twoich synaps i wierz mi, jestem wdzięczny za temat i sposób Twojego pisania wierszyków

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

a w równym stopniu za "rodzinną" zadziorność. Ja mam to we krwi -Mars i (bardziej) Pluton, ale ten układ planet mnie definiuje w 95%.

Opublikowano

@LessLove

Braciszku

dziękuję!  Zmagam się z tymi produktami ubocznymi codziennie  

Jakieś rozbłyski na Marsie dzisiaj? Dostrzegam łunę gdzieś na wschodnim niebie!

Opublikowano

@.KOBIETA. Przybyło trochę w "brudnopisie", jak dojrzeje, to się "urodzi" na forum. Zrobiłem dla własnej przyjemności nową wersję nagrania starej piosenki w "metalu". Dzisiaj jestem "plutonowy", refleksyjny. Kupiłem sobie trochę ciuchów, zamiast pracować twórczo... moja wina - moja grzeszna radocha. Ale, Ty też dzisiaj nic nie jeszcze urodziłaś... 

Opublikowano

@LessLove

nie mam kiedy rodzić

może tak jest lepiej!

właśnie jem śniadanie! Ponieważ rano zjadłam obiad 12 h w pracy…ale zrobiłam dzisiaj coś dobrego! Dla kogoś

refleksyjny? Może dlatego, że pada deszcz!? kupiłeś hawajską koszulę? 

Opublikowano (edytowane)

@.KOBIETA. Zrujnujesz swój skarb, jak nie będziesz o niego dbała! Widać za długo spałaś... psotko.

Zamawiasz obiady, czy ktoś Ci robi? To niemożliwe, żebyś gotowała, zbyt banalne dla @.KOBIETA.

A koszule kupię, mam jeszcze trochę dni, zanim przyjdzie lato. Muszę poprosić syna o namiar, on sobie kupił... jest świetna.

Coś dobrego? Zaintrygowałaś mnie...

Edytowane przez LessLove (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@LessLove

faktycznie ! Wstałam o 5.30 …za długo spałam

różnie bywa z obiadami, zależy gdzie jestem i co danego dnia robię! Zdziwisz się ale lubię gotować gotowanie jest bardzo zmysłowe Uwielbiam piec ciasta! Mam już pomysł na Twoje jagody Beza Pavlova - wyobraź sobie smak wilgotnej pianki w środku, kiedy rozgryzasz kruchość z jagodami

czekam na koszulę!