Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• LessLove zmienił(a) tytuł na PRAWDA I PO PRAWDZIE
Opublikowano

@LessLove

W dzisiejszym świecie łatwo jest o polaryzację i "gniewne oblicza". Szczególny jet wers o odbieraniu hołdów przez tych, którzy darzą pogardą - uważam, że to trafne podsumowanie wielu toksycznych relacji i autorytetów. Bardzo podoba mi się zakończenie - nie warto ufać niczemu, co nie ma w sobie serca.

Jest to mądry wiersz.

Opublikowano (edytowane)

@Nata_KrukJest... Przyszła do nas z Dobrą Nowiną i obietnicą niekończącej się miłości do nas, z nadzieją, że powiemy jej tak. Jesteśmy zaproszeni do Niej Wszyscy ❤...

@iwonaroma Najpopularniejszy spór o prawdę - między nauką i religią - dzieli od wieków, a mógłby połączyć. Obie "korporacje" okopały się na swoich pozycjach... Pora to zmienić, bo fizyka kwantowa jest teologią nauki, drwiącą sobie z logiki naukowej, a teologia czci ludzkie dzieła, zamiast obrócić wzrok w stronę nauki, bo można je pogodzić już a naszych czasach.

Edytowane przez LessLove (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Przyznaję, że o to mi chodziło. A poza tym... słowo daję, że prawdę piszę. Co prawda, po prawdzie wiele można się spodziewać. A nasz język daje w prawdzie wiele możliwości. Serdzecznie pozdrawiam :-)

Opublikowano

@LessLovewidzę i ty lubisz z zacięciem :) a wiesz, czekałem myśląc, że poprawisz pointę na w_prawdzie bo też bawią cię te związki, podkreślam też frazeologiczne :) a i postaw kreseczkę przed hołdy, jest i będzie super :)

• LessLove zmienił(a) tytuł na W PRAWDZIE I PO PRAWDZIE