Joanna Olecznik Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Oglądali film Z pomarańczową igłą Na jeziornym niebie Największy geniusz wyświetlał to dzieło Opisane lakonicznie Biblią Udało się im zobaczyć Dwoje zwierząt półnagich ubranych w skórkę od jabłka Zaraz umrą I wtedy my wyjdziemy
Vegga Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Trochę bym go rozciągnęła, bo ciężko się czyta takie kumulacje, przynajmniej mi, ale to tak na marginesie;) Poza tym pomarańczowa igła - coś nie gra. No i wielkie litery chyba nie są konieczne, co?:)
Luthien_Alcarin Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Oglądali film Z pomarańczową igłą Na jeziornym niebie-> b.ciekawe Największy geniusz wyświetlał to dzieło Opisane lakonicznie Biblią-> Bóg jako reżyser, ciekawy koncept Udało się im zobaczyć Dwoje zwierząt półnagich ubranych w skórkę od jabłka-> za długi wers można by rozbić Zaraz umrą I wtedy my wyjdziemy-> troche przegadane, moze w poincie tylko "wyjdziemy"? całość ciekawa, dobre metafory ale lepiejby się czytało z podziałem na strofy:) Pozdrawiam ciepło Agata
Samo zło Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 a ile za ten film dostali floty? 30 srebrników?
Joanna Olecznik Opublikowano 7 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Rozległy się brawa niesamowite w niebie - Ktoś z ziemi powstał - Ewa A z jej żebra Adam Wypielęgnowawszy swe palce blade od narodzin Smakowali pomarańcze Bez fortelu hodowane pod ojcowskim okiem Sadownika; Na znak wiatru co trzepotał między trawą Sfrunął ptak na rozrzażoną słońcem gałąź Przyśpiewując słodko szepnął: nieśmiertelni
Joanna Olecznik Opublikowano 7 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ups;p nie tutaj:( Odnośnie wiersza, to jeden z tych, w których pojawia się echo inspiracji biblijnej. Nie wiem ile dostali, pomyśle nad tym :)
Rekomendowane odpowiedzi