Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Berenika97 Oj chyba nawet więcej niż połowa. Jest teoria pierwszego wrażenia, które trwa 5 sekund. Żeby narzucić komuś pozytywne 5 sekund no to wrażenie trzeba zrobić i bardzo często wystudiowaną prezencją lub przyjemną aparycją. Taki real. 

Opublikowano

@Berenika97 Mogłoby tak być, nie przeczę, ale uroda ma jeszcze inny wydźwięk. Bo nawet ludzie obiektywnie ładni nie zawsze o sobie tak uważają. I ciekawostki wychodzą. Bo ktoś wrzuca swoje najlepsze zdjęcie, ale szkopuł polega na tym, że czasem wrzuca owszem najlepsze swoje zdjęcie, ale według swojego własnego mniemania. I na odwrót. Szczęścia u mnie to nieprzebrane wręcz ilości i zupełne wręcz nadmiary :))) 

Opublikowano

@Leszczym

Zawsze uważałam, że  uroda to coś podejrzanego  –  istnieje lub nie istnieje w zależności od tego, kto patrzy. :)  No i jeszcze w zależności od profesjonalizmu fotografa.  A z tym "szczęściem"  - to jeszcze inna sprawa, ale nawet filozofowie nie mogą zakończyć sporu , czym jest. :) 

Opublikowano

@Berenika97 A do tego jest jeszcze kanon męskiej urody i damskiej. Urody w młodości i urody w sile wieku. Mnóstwo też urody sytuacyjnej i okazjonalnej. Jak ze szczęściem, nie sposób się w tym połapać i wiedzieć :)) Ale co ja tam wiem, wiem tyle co wypiję i tyle co zjem i tylko czasem napiszę lub przeczytam :))