Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Magdalena

Magdalena

kim jesteś?

Twierdzisz, że się znamy?

że byłaś zawsze w tym odważniejszym spojrzeniu

dobrze, ułóż się jakoś bo tracę głowę Lenny

Brat mnie znowu pośle na terapie

na spowiedź już nie dam się namówić 

pieprzę to, to też twoja robota Lenny

dla ciebie oni to jedno i tom samo ciastko

ten ten czy tamten, Lenny oni to nie muszelki

nie idziesz po plaży, cholerna nimfo

manko narobisz mi, bólu 

Magdalena

Magdalena

kim jesteś?

Twierdzisz, że się znamy?

że byłaś zawsze w tym odważniejszym spojrzeniu

dobrze, ułóż się jakoś bo tracę głowę Lenny

Brat mnie znowu pośle na terapie

na spowiedź już nie dam sie namówić 

pieprzę to, to też twoja robota Lenny

dla ciebie oni to jedno i tom samo ciastko

ten ten czy tamten, Lenny oni to nie muszelki

nie idziesz po plaży, cholerna nimfo

manko narobisz mi, bólu 

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Pierwszym aktem mojej wolnej woli niech będzie uwierzenie w wolną wolę. Williama Jamesa   Szanowni czytelnicy i czytelniczki zebraliśmy się tutaj, aby rozsądzić odwieczny spór, wiedziony odkąd człowiek rozpoczął proces kreacji mody, aby zakryć nagość swoich zamiarów.   Jako obrońca Bożego zamysłu – wystąpi @Charismafilos ze swoim utworem "W[i]ola W." Jako advocatus diaboli – wystąpi @hollow man ze swoim utworem "wolna wola" Gościnnie jako votum separatum - @Magdalena w swoim niepowtarzalnym stylu   W[i]ola W.   Stworzona do wolności Obdarzona siłą zawziętości Ma moc oprzeć się wszystkim zmysłom Powiedzieć NIE! Szatańskim pomysłom Odeprze atak nawet całego świata Złamie przymierze wroga, oszusta i psubrata Nie ulęknie się ostrzału i bombardowania Nawet atomu i napalmem polewania   Do ostatniej chwili decyduje sama Wchodzi lub wychodzi jak angielska dama Jak chce to wybiera, a jak nie chce Rzuca w kąt frajera Bez limitu, bez żyć, bez kredytów Zawsze świeża mocą sięga szczytów   Nie boi się czasu, jej zegar nie ma wskazówek Pojawia się nagle, z początku lub w trakcie końcówek Nie kryguje się też żadną okolicznością Robi, co chce z zastaną rzeczywistością A cel, jest jej tylko dobrze znany Nikt jej nie zegnie, rozerwie każde kajdany   Inspiracja Wawrzyniec Scupoli   ********************************************************************** wolna wola   przeprowadzam wolę zgodnie z superpozycją meszku na neuronach   wszechświaty równoległe lecą jak balony napełnione rachunkiem prawdopodobieństwa   roztocza z poduszki symulują  elektryczną aktywność kory przedczołowej szepczą podpowiedzi wprost do ucha   śnię o matrycy wszystkich rozwiązań nakładam na nią przędzę wysnutą ze zdarzeń   procesy na granicy rozkładu normalnego blakną
    • Raz cap pajaca, który miał kaca ucapił za Pacanowem. Cap też miał kaca, więc wziął pajaca za kozę i wołał „aj lowe”.   Tak się ganiali po placu całym, aż zakręciło się w głowie. ……… Jak żeś na kacu idź spać, nie pajacuj, a zwłaszcza w Pacanowie.
    • @Poet Ka Hipnotyzujący rytm jak w mantrze.
    • @Christine Dziękuję!!!   To taka 'perska pułapka' – człowiek wchodzi tylko na chwilę, a zostaje na całą kampanię :)   Dno jest cierpliwe. Przyjmie każde wasze „ja”. I uciszy krzyk. :)    
    • @Charismafilos :) Skromniś.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...