Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 10 Marca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Marca Czekałem na rozbrysk powietrza W ustach zalepionych zieloną gliną. Nie nadszedł. Błysnęło jedynie milion słońc u krańca jutra, w negatywie plamy na zgrubieniu kamienia, pod paznokciem wbitym w ziemię. Papier dobrze się pali, ale krew piękniej, rozdarta jak niemoc krzyku kobiecych bioder o jego lędźwie, stękające żelazem. Może za milion kolejnych słońc noc nakarmi nas mlekiem świtu. 9
KOBIETA Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca @huzarc Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może kiedyś?…pozdrawiam huzarc:)
amo71 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Ten wiersz ma bardzo mocny, gęsty oddech. Jest ciemny, cielesny, apokaliptyczny, a zarazem trzymany krótko, bez rozlewania metafor. Czuć w nim ciśnienie, jakby język był tu nie narzędziem opisu, tylko raną, przez którą coś próbuje się wydostać.
Charismafilos Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca @huzarc a tak niepozornie się zaczynało...
Berenika97 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca @huzarc Wiersz trudny. Dla mnie jest o czekaniu na ocalenie w świecie, gdzie zamiast powietrza przychodzą tylko kolejne eksplozje - a nadzieja na "mleko świtu" odsuwa się o milion słońc dalej.
Nata_Kruk Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca @huzarc... treśc bardzo intrygująca, stosujesz skróty myślowe, może nie każdy da mi się perfekcyjnie odczytać, ale treść 'ciągnie' na rękaw. Piękne zakończenie i może jednak nie aż za.. kolejnych milion słońc.
Stary_Kredens Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca @huzarc jak dla mnie trudny wiersz ale zwrotka o kobiecych biodrach kojarzy mi się najbardziej z przemocą . Zresztą cały wiersz o tym mówi, a lepiej to chyba nie będzie, nie złapiemy oddechu. Tak mniej więcej Pozdrawiam serdecznie kredens
Rekomendowane odpowiedzi