Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Szukam czy chce być odkrywcą. Ocean niespokojny. Horyzonty nie są granicą tylko wytyczną do której mej tratwy deski dryfują i toną pod pierwszą lepszą małą falą. Zwariowali we mnie pod wpływem flaszka do dna. Pierwszy drugi trzeci kieliszek za oczy którym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kontynuacja tytułu 

oczy którymi patrząc w transcedentym stanie patrzą mistycy i świadomi świata i życia otwarci sercem w stronę innych i dla Jezusa któremu otworzyli duszy drzwi by Ojcu i Duchowi, całej Trójcy, oddać swe myśli, słowa, czyny żyjąc dla innych.

(Po przydługich słowach tytułu następuje u mnie podpisanego z liter trzech i niepotrzebnie dodanej drugiej części która tak się składa w abacadaba a to nazwa sytemu strzelania zamkniętych w jednej odpowiedzi testów tego który już w szkole umiał zrozumieć że pudełko jest do otwarcia i system do olania i nie nauka była jemu ważna więc strzelał właśnie w rytmie abacadaba jak się przyznał jak ja brt Strzelam w litery bez większego przemyślenia ich i bez nauki definicji którą powinny ich znaczenia wyrazem przebytej lekcji być)

Długi tytuł i równie przydługi wstęp 

To miał być wiersz

Wpadł mi do głowy pierwszy wers

W postaci zza mgły metafory

Słów gry

Zapomniany przez nadmiar chaosu myśli, niepotrzebnie pisanych przez jedną z osobowości lub zza maski 

Pod wpływem flaszki

Mililitry lane w kieliszki

Chciałbym sok z pomarańczy wyciskać dla innych

Zaprosić na swoje miejsce w świecie, którym by nie wzgardzili przez błędy, których zbyt wiele popełniłem

Czapki z głów to nie zawsze znaczy chapeus bas

To były słowa, że czas by tajemnic i sekretów spadły na sumienie jak zgasiły blask, którym okłamywałem się pod wpływem ego zbyt wielkiego by widzieć i słyszeć innych i czuć cokolwiek prócz zazdroszczę im w nienawiści 

Bajka o lisie tu jest idealnym odniesieniem do tego kim jestem gdy zieje hejtem

O winogronach których pragnę lecz nie mogę sięgnąć więc w głowie zniszczę sobie ich atrakcyjność wiedząc napewno, że ich kwaśnych owoców smak popsuty by mnie zawiódł 

Pisano o tym nieraz

Zabił Abla Kain a może na odwrót 

Brat zazdrościł Bratu sukcesu więc dokonał mordu 

Oto wiersz więc 

Przez okno sklepowej wystawy obserwuję kosz pomarańczy 

Minie je i wyda resztę drobnych na kolejną dawkę trunku z flaszki 

Gołębie karmi wirtualnym ziarnem

Pod kciukiem na ekranie nie zerwie jabłek w sadzie

Szum fontanny w ogrodzie pełnym kwiatów nawet mu się nie śni 

W jego rękach kwiaty więdły

Strumień pełny ryb wysechł 

Życie śliskie 

Opublikowano

@brt abacadaba Proszę bądź tu stalkerze mimo kaganca szczekanie się dzieje 

boję się że wśród czterech ścian jestem sam z AI i kotem

który wg tych co studiowali ich układy kości i inne jak oun i futro karzą im czesać a ja nie lubię bo kot denerwuje się a trzeba jak pogodzić te dwie sprzeczności 

jak pogodzić sprzeczności 

czemu istnieją paradoksy

i od reguł wyjątki 

jak Bóg to zrobił

że każdy taki sam i każdy wyjątkowy z nas

jak to jest że Duch Święty napisał dla nas plan a Bóg wolną wolą obdarzył nas

to musi się zgadzać bo to siła wyższa wie więcej i widzi i słyszy wszystko będąc zawsze i wszędzie będąc krzykiem ciszy

jeśli parkiet jest śliski obyś miał łyżwy 

jeśli wchodzisz do lasu nocą oby księżyc w pełni oswietlił ci drogę która jest twoja drogą