Ten utwór został doceniony przez użytkowników. FaLcorN Opublikowano 3 godziny temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Już wszystko wiesz, każde słońce świeci i ja świecę też, choć umierają poeci. Już wszystko wiesz, otwórz swoje ramiona, na słodką serca biel, sobą mnie dokonaj. Już wszystko wiesz, szczęście czeka za rogiem, ciało dla ciała nałogiem, namiętnych pożądań — deszcz. Już wszystko wiesz, ciągle skropleni trudem, gonimy czas i ułudę. Czy miłość dogoni nas też? 9
Charismafilos Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @FaLcorN mistrzu! Naprawdę wzruszający wiersz! jakiś taki prawdziwy... :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu może być tekst piosenki już wszystko wiesz nasza miłość niewielka namiętności szufelka jest słodki dreszcz :) 1
vioara stelelor Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten wers sobie wybrałam z wiersza, bo pokazuje, jak bardzo miłość (odwzajemniona) dopełnia nasi jak głęboko wrasta w tożsamość. Zjawisko piękne, ale i niebezpieczne, bo zawsze jest ryzyko utraty tej części siebie, którą stworzyła miłość. 1
FaLcorN Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Charismafilos Dziękuję, bardziej wypłynął niż został napisany, może dlatego. Pozdrawiam! 1
Charismafilos Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @vioara stelelor miłość często jest... umieraniem :) @FaLcorN wypłynięcie takie bardziej naturalne... niż wyplucie, czy też..., ładnie to ujmując - zwrócenie... 1
FaLcorN Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @Jacek_Suchowicz @vioara stelelor Prawda i w punkt. Człowiek przyzwyczaja się do odczuć związanych ze stratą, do tego stopnia, że już tylko się uśmiecha do przemijania. 2
vioara stelelor Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, ale natura nie znosi próżni. Coś umiera, ale coś wyrasta w tym pustym miejscu. Jeżeli założymy, że przez całe życie człowiek do czegoś się rozwija, to miłość może być etapem, który ten rozwój kształtuje. W tym sensie - tak, jest umieraniem, bo działa w czasie i przybliża do celu. A jeżeli spojrzeć na to z perspektywy cierpienia - to właśnie ono mocniej związuje nas z życiem, niż szczęście. Pozwala człowiekowi odkryć w głębi samego siebie potencjał, aby wyjść ze wszystkiego, co wgniata w ziemię i właśnie - stać się, dokonać, jak pisze @FaLcorN, tylko już nie w cudzych rękach, poprzez czyjeś działanie z zewnątrz, ale w swoich własnych, w oparciu o swoje rozeznanie potrzeb i granic. No to byłoby tyle mentorstwa na dziś ;) 2
FaLcorN Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @vioara stelelor Miłość otwiera, cierpienie kształtuje. Dziękuję za obecność pod wierszem. Pozdrawiam! 1
Charismafilos Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @vioara stelelor piękne mentorzenie gwiezdna skrzypaczko :) Prawie ześ dotknęła sedna :) @FaLcorN mistrzu. Dla mnie osobiście cierpienie jest najgłębszym zrozumieniem miłości, dalej jest tylko śmierć DLA miłości, co jest dla mnie najwyższą ludzką aktywnością w tej materii. 2
andrew Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @FaLcorN Być poetą, któż nie marzy. Autor nie musi. Jest 1
KOBIETA Opublikowano 55 minut temu Zgłoś Opublikowano 55 minut temu @FaLcorN Kornel …najpiękniejszy wiersz jaki tutaj przeczytałam !!! :) Zawiśnienie… Gdy kwiatami wiśni rozkwitnie już wiosna przysiądę z Tobą na ławeczce, z realnych płatków spleciemy dłonie. Zabierzesz mnie z parku do kraju wiśni zarumienisz, niekończącą się falą kwitnienia. 2
violetta Opublikowano 20 minut temu Zgłoś Opublikowano 20 minut temu @KOBIETA ja się do was przyłączam:
FaLcorN Opublikowano 13 minut temu Autor Zgłoś Opublikowano 13 minut temu (edytowane) @violetta Dziękuję za komplement, pozdrawiam! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję! Nadwrażliwość jest pięknie-męcząca, jednak wskazuje — promienie do słońca. Pozdrawiam! @KOBIETA Bądź moją Japonią, wyspą, sensem, dłonią. <kiss> Edytowane 10 minut temu przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi