Anka_Kowalczyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W Twój głos się wsłuchuję - stągiew dnia milczy. I tylko złoto tak gra na strunach myśli, jakby to żar zajął wrześniowe wieczory. Nieodgadniony do końca korzeń mandragory - trwam. Koraliki różańca na kolanach. Obłąkana cisza w winogronach. Teofania dnia, a potem ciemność. Głębia nocy - Twój konfesjonał. I jeszcze raz przyjdzie smakować tę gorycz do dna, aż się jej nauczę i przekonam. A wokół ludzie opadając szepczą. To w żyłach czerwony szelest? Zabawa w chowanego ze śmiercią. Wieczność zanim policzę do czterech. To trudne - tak obumierać. I smakiem Ciała zmartwychwstawać w świeżość. W tej pozornej ciemności dnia rozpoznaję po omacku niebo.
e-m-e-m Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to mało powiedziane! naprawdę piękny wiersz Pozdrawiam
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cuż, nie wiem co napisać, albo mi się nie chce ;) ale tak obojętnie przejść obok nie mogę :) conajmniej wiersz zaciekawia ;-D
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Najpierw ci pogratuluję pięknej riposty dotyczącej archaizmów, dużych liter orez "konkretów" w wykonaniu pewnej pani. Porażka, co?:)))) wiersz znakomity. Mirka
Anka_Kowalczyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki ;) I żadna porażka. Zdaję sobie sprawę, że wiele osób stąd odwiedza Nieszufladę. Te komentarze bywają sto razy głupsze od wierszy. Pozdrawiam :)
Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...taki mały magiczny ludzik, a smakuje, jak całe życie... Piękny wiersz. Pozdrawiam Aneta
Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...taki mały, magiczny ludzik, a smakuje, jak całe życie... Piękny wiersz. Pozdrawiam Aneta
Rekomendowane odpowiedzi