Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Wiechu J. K.

Wiechu J. K.

10 godzin temu, Mitylene napisał(a):

@Wiechu J. K. starość to tylko stan umysłu. Można być przecież starym w sensie fizyczności, a młodym duchem. Fajny jest ten motyw marzeń oraz życzeń podpieranych laską:) 

@Mitylene Dokładnie, podobnie myślę i wyrazem tego jest ten wiersz. Z pozdrowionymi serdecznościami dziękuję. :-))))))

8 godzin temu, Berenika97 napisał(a):

@Wiechu J. K.

Przepiękny obraz starości, która nie gasi wewnętrznego ognia. Ten kontrast między siwizną a młodością ducha, między laską a psotnym umysłem - to jest właśnie mądrość przeżytego życia. Szczególnie dotyka mnie obraz magicznych marzeń "upartych w obłokach" - bo czy prawdziwe marzenia kiedykolwiek umierają?

@Berenika97 Bereniko, serdeczności pozdrowione przesyłam w Twoim kierunku. Rzeczywiście, marzenia raczej na pewno nigdy nie umierają. Odchodzą na drugą stronę razem z nieśmiertelnym duchem do krainy Wiecznej Poezji. :-))))

@Alicja_Wysocka, @Berenika97, @Mitylene, @Witalisa, @Marek.zak1, @viola arvensis@Waldemar_Talar_Talar@Leszczym i @Rafael Marius dziękuję :)

Wiechu J. K.

Wiechu J. K.

10 godzin temu, Mitylene napisał(a):

@Wiechu J. K. starość to tylko stan umysłu. Można być przecież starym w sensie fizyczności, a młodym duchem. Fajny jest ten motyw marzeń oraz życzeń podpieranych laską:) 

@Mitylene Dokładnie, podobnie myślę i wyrazem tego jest ten wiersz. Z pozdrowionymi serdecznościami dziękuję. :-))))))

8 godzin temu, Berenika97 napisał(a):

@Wiechu J. K.

Przepiękny obraz starości, która nie gasi wewnętrznego ognia. Ten kontrast między siwizną a młodością ducha, między laską a psotnym umysłem - to jest właśnie mądrość przeżytego życia. Szczególnie dotyka mnie obraz magicznych marzeń "upartych w obłokach" - bo czy prawdziwe marzenia kiedykolwiek umierają?

@Berenika97 Bereniko, serdeczności pozdrowione przesyłam w Twoim kierunku. Rzeczywiście, marzenia raczej na pewno nigdy nie umierają. Odchodzą na drugą stronę razem z nieśmiertelnym duchem do krainy Wiecznej Poezji. :-))))

@Alicja_Wysocka, @Berenika97, @Mitylene, @Witalisa, @Marek.zak1, @Waldemar_Talar_Talar@Leszczym i @Rafael Marius dziękuję :)

Wiechu J. K.

Wiechu J. K.

4 godziny temu, Mitylene napisał(a):

2 godziny temu, Berenika97 napisał(a):

@Wiechu J. K.

@Alicja_Wysocka, @Berenika97, @Mitylene, @Witalisa, @Marek.zak1, @Waldemar_Talar_Talar i @Leszczym dziękuję :)

• Dodaj nową pozycję...