Patryk Prałat Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Nuda rzecz banalna prosta niby słaba i beztroska wielu ludzi męczy wciąż Jak sie jej pozbyć jak od nie uciec tród wielu ludzią to sprawia taka uparta i uciążliwa aż do zniesienia jest niemożliwa Wciąż w głowie świdruje odczepić się nie chce jest ona jak dziecko zrobi to jak zechce pomyśl dziś człowieku co robić chcesz jutro By nuda ciebie nie zgniotła jak płuto P.S. To wiersz który napisałem by się sprawdzić krytykujcie do woli mój pierwszy wiersz.
Piotr Sanocki Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Mała literówka: "Jak sie jej pozbyć jak od niej uciec" Dwa błędy ort: "tród wielu ludzią to sprawia" A poza tymi "malutkimi szczegółami", to jeśli chcesz już rymować to ćwicz bardzo dużo (i tyle samo czytaj) ale w Warsztacie. Tam są mili ludzie, którzy potrafią z niczego pomóc stworzyć COŚ. Ja narazie ten wiersz jest nieudany. Nie ma pointy, kiepskie rymy(naciągane na siłę i w dodatku częstochowskie), wiersz nie trzyma się formy, rytmika kuleje. Nie ma klimatu itd itd. Jak widzisz wiele jest jeszcze do poprawy. Jak narazie proponuję dużo czytać i pisać - to podstawa. Życzę sukcesów! Pozdrawiam serdecznie
jasiu zły Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Po pierwsze: treści tu nie ma = nuda. Po drugie: rymy do luftu. Po trzecie: jestem zwolennikiem rymów ubranych rytmem, tu tego nie ma. Konkluzja: wiersz do bani. Pozdrawiam.
ot i anka Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 no, niestety...muszę przyznać rację przedmówcom. Wiersz nienadający się do czytania...poćwicz
Rekomendowane odpowiedzi