Trollformel Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu Gdybyś była winna pachniałabyś koralikami tłoczonymi z letnich winnic oso paski żądło kobieca kibić owad gustujący w słodyczy Nie potrząsaj butelki uleci eteryczny wdzięk spłoszonej korkociąg namiętności czerwień ust kołysze kieliszkiem 6
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu @TrollformelOsy nie wolno odganiać, bo Cię ugryzie. 1
Berenika97 Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu @Trollformel Bardzo zmysłowy wiersz, który działa bardziej zapachem i ruchem niż opowieścią. Podoba mi się ta dwuznaczność słowa "winna" i metafora wina -gdy kobiecość nie jest tu dosłowna, tylko fermentująca, pełna napięcia i delikatnego ryzyka. Szczególne jest ostrzeżenie, by nie potrząsać butelką - czytam je jako apel o uważność wobec kruchego wdzięku i namiętności. :)
Trollformel Opublikowano 16 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu @Alicja_Wysocka Przytulę. :) @Berenika97 Bardzo się cieszę, że jest czytelny i nie opiera się tylko na obrazach. Dziękuję serdecznie za te słowa. :) 2
widelec Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu podoba mi się gra słów z ,,winna" zmysłowo
Trollformel Opublikowano 13 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu @widelec A dziękuję, wychodzę ze skorupy dopiero. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
KOBIETA Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu @Trollformel Mmm…podoba mi się:) pozdrawiam:)
Charismafilos Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudnie subtelne :)
Stary_Kredens Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @Trollformel jeśli piszesz gdybyś była, to jest w tym jakieś niespełnienie a na końcu jakby ono było, więc się pogubiłam , ale może o to chodzi, poza tym fajne skojarzenia Kredens pozdrawia
Rekomendowane odpowiedzi