Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Radosław Opublikowano 18 godzin temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) kiedy temperatura dobiła do zera a zaspy sięgały ponad stan pewien król i pewna dama przysypani talią kart odpowiedzieli na pytanie kto tu jest głową kto szyją a kto bałwanem Edytowane 13 godzin temu przez Radosław (wyświetl historię edycji) 9
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu @RadosławA to chyba jakiś nowy kolor się zjawił :) 1
Radosław Opublikowano 17 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) @Alicja_Wysocka Może Dama Pik Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . A może jakiś Walet . Edytowane 17 godzin temu przez Radosław (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu @Radosław Świetny wiersz, który otwiera wiele znaczeń. Zimno i zaspy budują tu nie tylko tło, ale stan zawieszenia - jakby wszystko zostało zatrzymane w pół ruchu. Motyw króla i damy przysypanych talią kart działa wyśmienicie - jest w nim i gra pozorów, i przypadek, i ciężar ról, które narzuca się z góry. Pytanie o to, kto jest głową, kto szyją, a kto bałwanem, czytam jako ironiczny, ale też gorzki komentarz do relacji władzy i odpowiedzialności. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu @Radosław a tylko walet stał i się śmiał wiedział kto kim jest naprawdę poszedł do wpatrzonych w niego blotek :))) 1
Radosław Opublikowano 13 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Widzę, że wiele "rzeczy" postrzegamy i czytamy podobnie.
violetta Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu @Radosław zima nas robi w bałwanki:) w przyszłym tygodniu jeszcze większy mróz, jeszcze większe zaspy:)
Radosław Opublikowano 9 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu @Jacek_Suchowicz warto mierzyć wysoko .
KOBIETA Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @Radosław interesująca gra słów , bardzo mi się podoba ! Twój wiersz.! Ale trochę podkręcę temperaturę …;) Walet pik … Nie chcę być złodziejką czystej miłości, powiedziałam zauważając oczko w koronkowej pończoszce. Pożerasz głodnym wzrokiem moje rozognione ciało udając, że nie dostrzegam sięgam po serwetkę, pod stołem. Odsłaniając zagłębienie piersi spoglądam prosto w twoje oczy lustrzane odbicie nad barem mówi mi, że masz asa w rękawie. Szkarłatem naszych twarzy, śladem namiętności szminki wiem pragniesz tylko mnie.! Pocałunku damy kier. pozdrawiam serdecznie Radosław :)))
Stary_Kredens Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @Radosław Berenika już wszystko powiedziała Kredens pozdrawia
Rekomendowane odpowiedzi