Allen N. Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Mało powiedzieć, że rozrywasz mi serce. Nie widać cię, a jednak jesteś i moje ciało oplatasz, zaciskasz więzy. Dusisz. Jak zwiędła róża, masz tylko ciernie. Ciągniesz w głębiny, kiedy ja ostatkiem sił próbuję złapać oddech na powierzchni. Każdą wiary iskierkę, która śmie zatlić się w moim sercu, gasisz pod ciężkim swym butem. Siedzisz na mych barkach, ciężka niby głaz. Nie zejdziesz ze mnie, a ja nie mogę cię zrzucić. Zostaniesz tam, cicha i niewidoczna. Pożresz mnie do końca. depresja 4
vioara stelelor Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zostawiaj czytelnika z takim przesłaniem.
Allen N. Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @tie-break Tak właśnie czuje się osoba z depresją. Nie piszę o wychodzeniu z niej, choć jest to możliwe, ale o uczuciach, które towarzyszą chorobie :)
vioara stelelor Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @Allen N. Wiem. I naprawdę, depresja to jest temat, który znam od podszewki. Zrozumienie jej istoty jest ważne, zwłaszcza dla tych, którzy twierdzą, że to przejdzie, tylko trzeba wziąć się w garść i pewnie ten wiersz jest adresowany przede wszystkim do nich. Tylko niepokoi mnie myśl, że na Twój utwór natknie się ktoś rzeczywiście w głębokiej depresji, i tylko utwierdzi się w swoich destrukcyjnych ruminacjach.
Allen N. Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @tie-break Dlatego właśnie w opisie o sobie ostrzegam, że mój styl i tematyka są dość surowe i... brudne. Niczego nie upiększam. Nie staram się pocieszyć na siłę. Pokazuję (rzecz jasna z doświadczenia, bo inaczej nie miałoby to sensu), jak pewne rzeczy wyglądają od środka. Oczywiście mam nadzieję, że nikt nie poczuje się bezsilny ze względu na mój tekst i życzę Każdemu, kto to przeczyta wiary w siebie i dużo zdrowia, zarówno fizycznego, jak i psychicznego. 1
andrew Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @Allen N. Depresja pokoloruj swój świat na nowo pogódź się z bratem, mamą, przyjacielem, teściową... zacznij tolerować inne poglądy inną wiarę inne upodobania wsiądź na rower, pograj w piłkę idź do kina teatru filharmonii pokoloruj swój świat na nowo zacznij zbierać znaczki,monety kup sobie nowe ciuchy wypasionego smartfona zjedz wreszcie wymarzone frytki popij colą potem czekoladą wyjedź w góry lub na lagunę pokoloruj swój świat na nowo zabierz żonę męża córkę syna… na spacer kup im prezenty pokoloruj swój świat na nowo nie podawaj się tym którzy cię zranili nie doceniają nie rozumieją zaufaj Panu powrócić do niego a on Cię nie zostawi samego jesteś jedyny niepowtarzalny duplikatu nie ma 12.2021 Pozdrawiam serdecznie Temat trudny,ciekawie pokazałeś.
bazyl_prost Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia ja myślę że nadmiar tytoniu lepiej żyć z jasną głową, takie mam ostatnio wnioski
Nata_Kruk Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @Allen N.... dobrze opisany stan i na pewno nie do pozazdroszczenia. Starać się wygnać to z siebie. Końcowe słowo, zapisałabym.. depresjo...
Tectosmith Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) @andrew Ale to trzeba czytać czy masz jakieś streszczenie w dwóch zdaniach, krótkich proszę. Pokoloruj swój świat Na żółłłłto i niebieeeesko ... Czy jakoś tak. Edytowane 13 Stycznia przez Tectosmith (wyświetl historię edycji) 1
andrew Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @Tectosmith Już to zrobiłeś. Jest super. Pozdrawiam
Tectosmith Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @andrew Że na żółto i niebiesko? Spoko. Ja to kupuję i zacznę klaskać jeśli dasz radę. Pzdr. T. 1
Rekomendowane odpowiedzi