piąteprzezdziesiąte Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) Skradł całusa Jan pannie z Niewolno, gdy oboje szli drożynką polną. Panna bardzo się zjeżyła, przez łeb go mocno zdzieliła, krzycząc „Niczego mi kraść nie wolno!” Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niewolno – wieś w woj. wielkopolskim Edytowane 4 godziny temu przez piąteprzezdziesiąte 🌞 (wyświetl historię edycji) 5
Ajar41 Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia @piąteprzezdziesiąteŁadny i użyteczny. Pozdrawiam. a może tak: "niczego kraść u nas nie wolno". 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 4 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyszłoby 11 sylab. Dzięki.
Berenika97 Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia @piąteprzezdziesiąte Świetne! Jan otrzymał karę za kradzież, ale już całusa nie zwrócił. :) Pozdrawiam 1
Konrad Koper Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia @piąteprzezdziesiąte Bardziej za 4 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia @Ajar41 Myślałam i myślałam i wymyśliłam. Dzięki! :) @Berenika97 "Całusa nie oddał" może ktoś o tym napisze. Dzięki! :) @Konrad Koper Dzięki! :) 1
wierszyki Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) ladne, niewinne co byś powiedziała na : Jan skradł całusa pannie w Niewolno, gdy szli oboje drożynką polną... krzycząc nań : u nas kraść nic... ( a może to tylko inna melodia) pzdr :-) Edytowane 5 Stycznia przez wierszyki (wyświetl historię edycji)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic bym nie powiedziała, bo mój limeryk jest kompletny i nie potrzebuje zmian. Pzdr.
Ajar41 Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia @piąteprzezdziesiąterzeczywiście o jedną za dużo, więc może tak: - " niczego mi kraść nie wolno." 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia @Ajar41 krzycząc: niczego mi kraść nie wolno! W ten sposób Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ️ Ma to sens i głęboko to przemyślę :) Dzięki!
Witalisa Opublikowano Piątek o 10:18 Zgłoś Opublikowano Piątek o 10:18 @piąteprzezdziesiąte – @Ajar41 słusznie namawia do "niczego" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdr. 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Witalisa i @Ajar41 Zmieniam zatem już na amen i niech tak zostanie. Dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Witalisa Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @piąteprzezdziesiąte – gra, ale może "tu" (zamiast "mi"), bo osią wiersza jest miejsce z oryginalną nazwą (i to zaistniało w pierwotnej wersji), ale jest ok. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi