Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi więc o to 
żeby przestać czuć
słucham ciszy 
spomiędzy słów
uczysz że światło
oznacza chłód
wkładam oddech
pomiędzy książki
na których osiadł kurz
chodzi więc o to 
żeby przestać czuć

Opublikowano

@hollow man nie, nie chodzi, wcale o to, chodzi o to, żeby przestać użalać się na sobą, w końcu przestać siebie usprawiedliwiać, szukać wyjaśnień (swojego stanu także), grzebać w gównie, tylko o to by delektować się życiem, korzystać z niego, drugi raz, taka szansa, na wąchanie trawki, od spodu, być może, peelkowi się nie trafi, wypadałoby z niej skorzystać, naprawdę, w obliczu babki, 70 lat, która zostaje z czworgiem dzieci, ponieważ ich rodzice umarli, z głodową emeryturą, problemy peelka wydają się co najmniej absurdalne 

Opublikowano (edytowane)

@hania kluseczka

Haniu, to jest poradnictwo psychologiczne z Pani Domu: ciesz się życiem, weź się w garsć, nie bądź miękiszon itd. Możesz równie dobrze pójść do tej Pani co ma 70 lat i jej powiedzieć żeby nie marudziła, bo dzieci z Somalii mają gorzej. A do dzieci z Somalii, żeby się cieszyły życiem... bo żyją.

Peel se poradzi, ale jest we mnie protest na umniejszanie ludzkiego cierpienia tak w ogóle.

Bo to Ty czujesz swoje cierpienie - małe czy duże - a ja mówiąc, że ono jest nieważne, że sobie je wymyśliłaś bo na Netfliksie nic do obejrzenia nie było, w pewnym sensie unieważniam Ciebie. 

@KOBIETA

Mi wystarczy, że u mnie jest so-so ;)

Zajmij się podmiotem lirycznym :)

Edytowane przez hollow man (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@KOBIETA

Tylko w tej Małej Czarnej nadal masz za dużo wielokropków. Zakładam, że to nie fetysz, tylko nadmierna tendencja do stosowania niedopowiedzeń. Ale tam już nie będę szedł pod wiersz, bo się we trzy dobrałyście i grzejecie temat sylwestrowy.